Opravená silnice na Červenohorském sedle je místo častých dopravních přestupků. Protože se jich dopouští čeští i polští motorkáři, na Červenohorské sedlo vyrazili na kontrolu čeští i polští policisté. Během dne zastavili na sedmdesát vozidel. Zaměřovali se přitom převážně na motorkáře. Polovina kontrolovaných se dopustila nějakého přestupku.

„Řidiči překračovali povolenou rychlost mimo obec, měli špatný technický stav vozidel, špatně umístěnou registrační značku nebo ji neměli vůbec. Šestnáct přestupků policisté vyřešili na místě uložením blokové pokuty a zbývající oznámili na místně příslušnou obec. Jednomu řidiči uložili kauci ve výši deset tisíc korun,“ popsala výsledek kontroly policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Andrej Babiš v roce 2016 v Krnově zdarma rozdával knihu rozhovorů O Babišovi bez Babiše. V knize, kterou vydalo nakladatelství Agrofert, majitel Kofoly Jannis Samaras popisuje svůj vztah k Andreji Babišovi. Nedávno Samaras ukončil sponzoring a členství v
Poznámka Fidela Kuby: ANO a pan Kofola

MOTORKÁŘI: NA SEDLE UŽ JE PLNO

Vzhledem k tomu, že opravená silnice na Červenohorském sedle láká motorkáře i z velké dálky, v některé dny už na této cestě bývá plno. „Na motorku vyrážím v sezoně skoro každý víkend, tady nás jezdí opravdu hodně. Na Sedlo ale už nejezdím, nedá se to. Vyrážejí tam celé party a často je tam fakt plno. Nedávno jsem tam viděl nahoře pěkně seřazených tak kolem padesáti strojů. Hoši závodí, natáčejí si to. Na internetu je videí z Červenohorského sedla už docela dost,“ řekl jeden z motocyklistů, který nechtěl vzhledem k citlivosti celé věci být jmenován.

Obytný trávník ve Smetanových sadech Krnované dlouho neuměli využívat. Nechápali vizi, že trávník je pozvánkou na piknik ve stínu stromů. Studenti gymnázia  Hippie piknikem ukázali jak má obytný trávník sloužit.
Hippie piknik ukázal veřejnosti jak funguje obytný trávník

Řada místních, turistů i řidičů už si totiž na chování motorkářů stěžuje. Často překračují povolenou rychlost a při jízdě riskují. Výjimkou tak nejsou nehody. V loňském roce se v tomto sedmikilometrovém úseku stalo jedenáct karambolů, v nichž figurovali motocyklisté. Místním a chatařům hlavně v Koutech vadí neustálý hluk silných strojů.

Co motorkáře na silnici, jako je ta na Sedlo, láká, vysvětluje žena, která na silném stroji v minulosti sama jezdila. „Motorkáři potřebují zatáčky a potřebují jezdit rychle. O tom to totiž celé je. Adrenalin k motorkám patří, je to sport. Když má někdo peníze, zaplatí si okruh v Brně, ale takových lidí je málo,“ popsala své hobby bývalá motorkářka, která je dnes matka tří dětí. Podle jejích slov motorkáři určitě nechtějí nikoho zranit. „Známému do cesty vběhly děti. Raději položil novou motorku a rozsekal ji, než aby jim ublížil,“ dodala.