Řidič narozený roku 1987 srazil vozem Škoda Superb, táhnoucím plně naložený přívěs, o čtyři roky mladší chodkyni na přechodu pro chodce v době, kdy jí byla z pravého pruhu dávána řidičem autobusu přednost.

Deník o tragédii informoval už v pátek, krátce po nehodě:

Dopravní nehoda ochromila provoz v Ostravské ulici.
Pro sraženou ženu musel přiletět vrtulník

Ihned po srážce byla zahájena velmi rychlá pomoc, i tak ale ženě selhávaly životní funkce. Po několika minutách se podařilo záchranářům obnovit krevní oběh, zraněnou naložili do vrtulníku a převezli do ostravské fakultní nemocnice.

„Na palubě však došlo opět k selhání srdeční činnosti a letečtí záchranáři museli znovu zahájit srdeční masáž. Postižená byla předána lékařům urgentního příjmu za kontinuální resuscitace a ve stavu selhání všech základních životních funkcí,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Na následky zranění mladá žena nakonec podlehla.

Manželka bubeníka

Tragédie má ale i jinou dohru. Jelikož se jednalo o manželku bubeníka Šimona Bílého skupiny Mirai, což potvrzují i komentáře samotného Bílého na jeho facebookovém profilu, ruší frýdecko-místecká kapela nejbližší koncertní termíny.

Omlouváme se všem fanouškům, ale kvůli tragické události mezi našimi nejbližšími rušíme nejbližší koncerty. Členové kapely jsou v pořádku,“ zanechala kapela odkaz fanouškům na sociální síti.

Opuštěné staveniště na D48 v Rychalticích.
Stavbaři odešli, křižovatka na D48 však stále není dokončená