Mezi ty, kdo z festivalu těží nejvíce, patří bezesporu provozovatelé místních taxislužeb. Společnost City Taxi Ostrava je dokonce smluvním partnerem festivalu Colours of Ostrava.

„U hlavního vstupu areálu na Hlubině a v Ruské ulici u VIP vchodu bude přistavena přibližně třicítka vozů, které budou mít dveře opatřené nálepkou s logem festivalu," uvedla dispečerka taxislužby.

Pořadatelé zajistili garantované ceny a na očekávaná nejčastější cílová místa je zveřejnili na webových stránkách festivalu.

Například na Stodolní ulici se lidé svezou za sto korun, stejně jako ke Slezskostravskému hradu, kde se nachází jeden z kempů pro návštěvníky. Doprava na hlavní nádraží vyjde už na dvě stě korun a na nádraží ve Svinově na 250 korun. Zajištěna bude také obslužnost letišť do Mošnova to bude stát 550 korun, do Katovic 2500 korun.

Další taxislužby, které Deník oslovil, budou návštěvníkům s radostí k dispozici, žádná speciální opatření pro festival ale většinou neplánují.

Budou půjčovat jízdní kolaPořadatelé Colours of Ostrava nabízejí návštěvníkům festivalu možnost vypůjčit si jízdní kolo, například pro dopravu do kempů nebo pro cyklistické vyjížďky. Skládá se doporučené půjčovné ve výši 200 korun, k němuž lidé obdrží také osvětlení, zámek na kolo a plánek výletních i praktických cyklotras v okolí. Cena za vypůjčení kola na hodinu je 50 korun, na půl dne (do 12. hodiny) 100 korun, na celý den (do půlnoci) 150 korun a po dobu celého festivalu 350 korun. Ceny mohou být i vyšší. Půjčovnu provozuje společnost Kola pro Afriku, kam také poputuje dvousetkorunová výpůjční částka v případě, že ji lidé potřebným dětem v Africe skutečně věnují. Speciální kola si mohou lidé také zakoupit. 

VEŘEJNÁ DOPRAVA

Zajistil je však ostravský dopravní podnik. Už od dnešních 18.30 hodin bude až do pondělního rána v plném provozu tramvajová zastávka U Hradu, kde budou v obou směrech zastavovat všechny spoje linky číslo 4 i posilové spoje. Právě z této lokality se čeká velký přísun návštěvníků z místního kempu.

„Od zítřka do neděle budou kapacitně posíleny všechny noční spoje tramvajových linek číslo 2, 4, 9 a 18 a na závěr každého festivalového dne budou vypravovány také speciální vložené tramvajové spoje, které rozvezou návštěvníky do Výškovic, na Dubinu, hlavní nádraží, Hranečník a do Poruby," uvedl mluvčí DPO Miroslav Albrecht s tím, že na posilové spoje do Poruby bude zajištěna navazující autobusová doprava ve směru na Opavskou. Přehled přesných časů odjezdů jednotlivých nočních spojů lidé naleznou na webu dpo.cz.

CIZINCI, POZOR!

Mluvčí podniku také připojil pár rad a doporučení pro návštěvníky, kteří se neorientují v aktuální dopravní situaci v centru města. „Měli by vědět, že z důvodu probíhající rekonstrukce Nádražní ulice je posunuta zastávka Stodolní o přibližně dvě stě metrů ke křižovatce s Českobratrskou ulicí a že je dočasně zrušena zastávka Elektra. Nejbližší zastávkou druhým směrem je tak zastávka Karolina," připomněl mluvčí s dodatkem, že v ostravské MHD se dá nově platit jízdné pouhým přiložením bezkontaktní bankovní karty k terminálu při vstupu do vozidla a při jízdě kratší než deset minut také při výstupu.