VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Velikonoce ve Velkých Karlovicích: řemesla, tradice i „bronzové“ jehněčí

Velké Karlovice – Pestrou zábavu i dobré jídlo si mohou o velikonočním víkendu užít návštěvníci Velkých Karlovic. K vidění budou ukázky řemesel či folklórní vystoupení. 

4.4.2012
SDÍLEJ:

Jehněčí gálikFoto: archiv

Gurmáni mohou ochutnat specialitu, s níž uspěl šéfkuchař hotelu Galik Miroslav Milučký na únorové kuchařské soutěži v Dubaji, a milovníci relaxace jsou opět zváni na tradiční Saunovou noc ve Wellness Horal.

Jednou z nejzajímavějších akcí bude Velikonoční šmigrustování, které se bude konat v neděli 8. dubna v Karlovském muzeu. V 9 hodin ho zahájí rukodělné dílny pro děti s ukázkami různých technik zdobení kraslic. Malí návštěvníci si budou moci vyrobit vajíčka perníková, drátkovaná a vrtaná nebo si třeba ulít slepičku ze včelího vosku.

Ve venkovních stáncích budou ke koupi řemeslné výrobky z keramiky, dřeva a textilu. Na své si přijdou i labužníci, ve stáncích se budou nabízet uzeniny, sýry, horké trdelníky, bramborové spirálky, medovina a další pochutiny. V kulturním programu se představí Dětský folklorní soubor Valášek, Pěvecký sbor při ZŠ Velké Karlovice a Cimbálová muzika Milana Mlčáka - www.velkekarlovice.cz .

Ve 13 hodin začne Velikonoční neděle v blízké Zvonici Soláň na hoře Soláň nad Velkými Karlovicemi. Pro návštěvníky bude připraven program s ukázkami malování kraslic, pletením tatarů, drátkováním, malovaním vitrážových obrázků, vyřezáváním ze dřeva a pečením velikonočních beránků. Na projíždku po Soláni bude připraven koňský povoz. Ve Zvonici je také již od 20. března k vidění Velikonoční výstava kraslic - www.zvonice.eu .

Velikonoční atmosféru zpříjemní karlovický hotel Galik. Od soboty 7. do pondělí 9. dubna bude servírovat Velikonoční menu, jehož nabídce bude i jehněčí kýta se šťouchanými brambory, baby špenátem a rozmarýnovou omáčkou - pokrm, s nímž vybojoval šéfkuchař Galiku Miroslav Milučký v únoru 2012 bronzovou medaili na světové soutěži Emirates Culinary Guild v Dubaji. Ve své kategorii tam uspěl v konkurenci sedmi stovek kuchařů z celého světa - www.galik.cz .

Na jehněčí speciality nabídne i zážitková restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna. Cocktail bar Lanterna pak chystá na sobotní večer Šmigrustovou party s nabídkou slivovic a hruškovic včetně košer verze. Pozadu nezůstane ani třetí z hotelů Resortu Valachy - Horal, který o víkendu nabídne grilované speciality na venkovní terase.

Milovníci neobvyklých relaxačních zážitků jsou zváni v sobotu 7. dubna na další Saunovou noc ve Wellness Horal. Noční koupání a saunování při svíčkách se tam koná každou první sobotu v měsíci. Termální bazény i saunový svět jsou mimořádně otevřeny až do půlnoci a každou hodinu od 20:00 si mohou návštěvníci vyzkoušet saunovací rituály - www.wellnesshoral.cz .

Autor: Redakce

4.4.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Rýmařov zdolal Mohelnici

Krnovští schodaři se říká běžcům, kteří chodí trénovat na cvilínské schody. Rozhodli se letos poprvé uspořádat závod ve své oblíbené disciplíně a získali pro tuto myšlenku i olympionika Jirku Magála, který jejich akci podporuje.
21

OBRAZEM: Cvilínské schody 2017

Krnovská ZUŠ slaví v klubu Kofola dvojité narozeniny

Čtyřicáté výročí založení literárně dramatického oboru a desáté výročí od zrodu dixielandu Jazzsle krnovská ZUŠka má co slavit. A také slaví.

Ekompilace v Krnově na náměstí spojí hudbu s odpady

Dva miliony korun ušetřili Krnované městu tím, že třídí odpad. Dnešní minifestival na náměstí, který spojuje hudbu a recyklační osvětu, ukáže další možnosti.

Anička a Josef jsou spolu šedesát let, jaký mají recept na dobré manželství?

Vzali se v roce 1957 v Úvalně a jsou spolu dodnes. Příběh Josefa a Anny je příběhem lásky a umění žít a vyrovnat se s osudem.

Pistolář Kryštof Krsek ovládl mistrovství republiky

Na závodech v Plzni se nejvíce ukázali Kryštof Krsek a Matěj Rampula z Rýmařova, dařilo se ale i dalším závodníkům z Bruntálska.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení