Středisko, patřící do karlovického Resortu Valachy, nabízí vyžití zejména rodinám s dětmi a těm, kteří nechtějí celý den jen lyžovat, ale také si užít další zábavu.

Zkušené sjezdaře láká především hlavní FIS sjezdovka Razula u Spa hotelu Lanterna dlouhá 1 km s převýšením 210 metrů, od čtvrtku do soboty i s večerním lyžováním. Rodiče s dětmi mají ideální podmínky na sjezdovce Horal u hotelu Horal díky o délce 350 m. Pro děti je tu i zimní park Razulák s pojízdným kobercem a kolotočem, navíc hned vedle jsou termální bazény pro relaxaci po lyžování. V areálu je k dispozici i renomovaná lyžařská škola Sunski, půjčovna a servis.

Bazén ve wellnes v hotelu Horal.Zdroj: Archiv Resortu Valachy

Ze sjezdovky do bazénu

Středisko pro lyžaře připravuje různé lákavé akce. Na celodenní a večerní skipas Razula se vztahuje bonusová akce Lyžuj a plav, díky níž získáte hodinový vstup zdarma do termálních bazénů relaxačního centra Wellness Horal u sjezdovky Horal. Ze svahu tak můžete zaplout rovnou do slané vody vyhřívané až na 36°C. Akce platí ve všední dny, bonus lze využít dva měsíce od zakoupení skipasu.

Letošní novinkou je dárek pro lyžaře: k vybraným skipasům kousek valašského frgálu čerstvě upečeného v Gril srubu Razula přímo pod hlavní sjezdovkou Razula.

V rámci lyžařských balíčků v hotelech Lanterna a Horal mají hosté skipas již zahrnutý v ceně pobytu, k tomu i neomezený vstup do wellness a termálních bazénů či masáž, v Lanterně také pozdní oběd.

Zahřejte se ve wellness se saunovými rituály

Možnost spojit lyžování s relaxací je to, čím je Ski areál Razula výjimečný. Relaxační centrum Wellness Horal nabízí koupání ve třech bazénech se slanou vodou vyhřívanou až na 36°C, ale také fitko a saunový svět s nabídkou exotických masáží s rodilými Thajkami, Srí Lančany, Balijci, Filipínkami a Indem. Až devětkrát denně se tu konají populární saunové rituály.

Lyžování a relaxaci završí gurmánské zážitky. Restaurace hotelů Lanterna, Horal a Galik přináší široký výběr krajových specialit. Malým hostům čekání na jídlo ukrátí dětské koutky či bowling.

Saunový svět při wellnes hotelu Horal.Zdroj: Archiv Resortu Valachy

Ideální zázemí pro běžkaře

Velké Karlovice jsou také oblíbeným cílem běžkařů. Obec nabízí 40 km upravovaných a značených běžeckých tras, na které navazuje dalších 50 km na okolních hřebenech. Pokud se chcete naučit běžkovat nebo vybrousit styl, můžete se na začátku února zapojit do speciálního kempu Škola běžeckého lyžování s ubytováním ve Spa hotelu Lanterna.

Kalendář akcí
15. 1. – O pohár strašidýlka Razuláka
29. 1. – O pohár strašidýlka Razuláka
2. – 5. 2. – Škola běžeckého lyžování
12. 2. – O pohár strašidýlka Razuláka
13. – 15. 2. – Valentýnské lyžování za hubičku
18. 2. – Noční stopa Valachy – závod na běžkách
26. 2. – O pohár strašidýlka Razuláka
4. 3. – O pohár strašidýlka Razuláka
5. 3. – Maškarní lyžovačka

Více informací: www.razula.cz