Hotel Horal.

K letním měsícům neodmyslitelně patří grilování. Pestrý program k zahájení grilovací sezóny chystá na sobotu 23. května hotel Horal v Resortu Valachy Velké Karlovice.

Zdejší grilovací terasa je oblíbeným cílem výletníků nejen díky umu místních kuchařů, ale také posezení s krásným výhledem do údolí a možností spojit gurmánské zážitky s relaxací ve Wellness Horal. Díky tomu, že se Horal nachází na konci cyklostezky Bečva a u cyklistických tras, terasu hojně navštěvují také cyklisté.

„Při sobotní akci Vítání léta na Horalu se mezi 10. a 16. hodinou můžete těšit na grilování steaků Qualivo z mladých býčků, rožnění býčí plece, frgálovou manufakturu či nabídku vína Borgoluce a dalších značek. Vemena Vsetín představí různé druhy sýrů, ochutnáte cidery Kingswood, prémiové zmrzliny Adria či neobvyklé míchané nápoje," láká šéf hotelu Horal Marek Bača. K posezení zahraje cimbálová muzika Milana Mlčáka. Program, připravený ve spolupráci se společnostmi Makro a Montycon, moderuje Milan Nepustil.

Nový sezónní jídelní lístek

Kuchaři pro tuto příležitost připravili nabídku grilovaných specialit ze steaků Qualivo. Jde o maso jedinečných chuťových vlastností, produkované podle unikátní technologie, které si v tuzemsku získává čím dál větší popularitu. 

Více informací:www.horal-hotel.cz

Chov Qualivo zvířat je přísně kontrolován, z jejich stravy jsou vyloučena geneticky modifikovaná krmiva, hormony či antibiotika.

„Maso má vysokou výživnou hodnotu, vynikající chuť a při jakékoli úpravě si uchovává mimořádnou křehkost. I proto se stalo součástí nabídky hotelu Horal," dodává Marek Bača.

Hotel Horal, který je vyhlášený krajovou valašskou gastronomií v moderním pojetí, zároveň při příležitosti zahájení grilovací sezóny představí nový sezónní jídelní lístek. Tomu dominují pokrmy z jehněčího a králičího masa či pokrmy z neobvykle upravené zeleniny.

Ochutnejte třeba ředkvičkový krém s ančovičkovým kapáním dle vlastní receptury šéfkuchaře Jaroslava Orsága. Nebudou chybět ani rybí speciality a pokrmy ze zvěřiny, které jsou doménou kuchyně hotelu Horal. V nabídce zůstávají i některé osvědčené hity zimního jídelníčku, mimo jiné kyselice, halušky s brynzou či jehněčí kolínko s pohankovým kubou.

Nabídka grilovaných specialit při Vítání léta

- Tatarák z hovězí roštěné s fenyklovým salátkem
- Rump steak marinovaný v brandy
- Hovězí mletý steak s křenovým máslem
- Rib eye steak s fava fazolemi
- Chuck Roll steak s glazurovanou červenou cibulkou

Zábavná neděle (nejen) s golfem

V neděli 24. května se u hotelu Horal uskuteční tradiční a oblíbená akce pro celou rodinu Zábavná neděle (nejen) s golfem, která přináší příležitost vyzkoušet si různé sportovní aktivity. Na trase vedené Golfovým hřištěm Horal si návštěvníci mohou zdarma zkusit golf pod vedením zkušených instruktorů a přesvědčit, se, že na patování, odpalování míčků či hře na jamku není vůbec nic těžkého.

Připravena budou i stanoviště s jednoduchými úkoly z ne-golfové tématiky, kde si děti i jejich rodiče vyzkouší letní biatlon, bungee running či lukostřelbu, zahrají si tenis s Maxipsem Fíkem nebo zažijí projížďky na koni, golfovou buginou a na koloběžkách. V cíli si mohou pohrát v koutku deskových her nebo se zapojit do tvoření z písku.

Kdo splní úkoly na trase, bude zařazen do tomboly o atraktivní ceny v čele s obří plyšovou sovou Kulíškem, maskotem Resortu Valachy