„Atrakce jsou připraveny, sezóna může začít. Na všechny tři dny chystáme pro děti i animační programy na témata Piráti a Valašská strašidýlka," láká vedoucí parku Broňa Ondračková. Do léta je park otevřen o víkendech a svátcích, v květnu od 10 do 16 hodin, v červnu do 19.

Park Razulák nabízí dětem předškolního i školního věku pestré vyžití, k dispozici tu mají řadu atrakcí: lanáček, vodní přístav s lodičkami, kuličkodráhu, tubing, aquazorbing, trampolínový svět, obří pískoviště, nafukovací hrad, šlapací autíčka a další atrakce včetně malé mini zoo s králíky a od letoška i morčaty. Park je protkán a vyzdoben motivy valašských strašidýlek v čele s Razulákem. Je také oblíbeným cílem školních výletů, nabízí i narozeninové oslavy.

Než se děti vyřádí, mohou rodiče spočinout na lehátcích pod slunečníky nebo se občerstvit v Gril srubu Razula, kde nabízejí i čerstvé valašské frgály.

Sobotní otevření parku Razulák je první z řady akcí, které se budou v Resortu Valachy konat do začátku prázdnin.

Od soboty 29. dubna zahajuje provoz půjčovna segwayů u hotelu Horal, v provozu je vždy o víkendech a svátcích.

V sobotu 6. května se u hotelu Galik koná Valachy duatlon – další závod seriálu Valachy tour, kombinující běh a horské kolo. Loni se duatlon zapsal do České knihy rekordů jako největší akce svého druhu v České republice. Nabízí závodní trasy pro dospělé i děti.

O týden později, v sobotu 13. května, se chystá Vítání léta se zahájením grilovací sezóny na terase hotelu Horal. Návštěvníci uvidí porcování volně lovené velké ryby, ze které kuchaři připraví grilované speciality, připravena bude degustace vín a zmrzlin či frgálová manufaktura s možností vyzkoušet si výrobu tohoto typického valašského koláče. Během dne zahraje cimbálová muzika.

V sobotu 13. května večer se chystá uvedení nového degustačního menu v restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna, které bude zasvěceno jarním specialitám snoubeným s víny Reisten. Menu uvede šéfkuchař Pavel Václavík a obchodní šéf vinařství Reisten Václav Šmach.

O tom, že je golf zábavný sport opravdu pro všechny, se mohou rodiny s dětmi přesvědčit v neděli 21. května na Golfovém hřišti Horal ve Velkých Karlovicích. Uskuteční se tu tradiční Zábavná neděle (nejen) s golfem s možností zkusit si odpalování i hru na jamku klasickými i dětskými holemi. Připraven bude i geocaching, dětská hasičská jednotka, agility se cvičenými psy či koutek deskových her.

Další chystané akce:
2. 6. – Oscarový večer s Jiřím Menzelem
3. 6. – Dětský den v parku Razulák
11. 6. – Pohádková cesta lesem
18. 6. – Bike Valachy s Jiřím Ježkem