„Jsou to cyklistické vyjížďky amatérských cyklistů z Krnovska. Tato soutěž je zajímavá tím, že se nezávodí hned od začátku, ale až posledních asi dvacet až třicet kilometrů," vysvětloval Petr Mikeska z CPV Krnov a pokračoval:

„Tak se mohou těchto závodů účastnit i ti, kteří nemají výkonnost na klasické amatérské cyklistické závody, ale mají chuť si zasoutěžit. Do výsledků se počítá nejlepších patnáct cyklistů v cíli a sedm cyklistů na horské prémii."

V tomto roce se Cedule Cupu zúčastnilo čtyřiačtyřicet cyklistů, jednačtyřicet mužů a tři ženy. Celkem se letos odjelo dvaadvacet Cedule Cupů, z toho 1 časovka na Praděd. Mezi muži se na konci radoval z vítězství po třech letech opět Petr Sekanina. Na druhé pozici za ním se umístil Stanislav Tihlařík, na třetím nejvyšším stupínku stanul Tomáš Karmelita.

„O vyrovnanosti seriálu svědčí i to, že rozdíl druhého a třetího činil pouhý bod," říkal Petr Mikeska. Mezi ženami se stala celkovou vítězkou Romana Daněčková před Jaroslavou Dohnalovou a třetí Gabrielou Junovou.

Vyhlašovalo se pořadí i mezi nejlepšími vrchaři. Také tady potvrdil své kvality Petr Sekanina. Na stříbro si sáhl Vladimír Velčovský, na bronz Stanislav Tihlařík. A do třetice Petr Sekanina, vyhrál i soutěž sprinterů, překonal druhého Tomáše Karmelitu a třetího Stanislava Tihlaříka.

Sebastian Reichel vybojoval prvenství mezi mladými jezdci do třiadvaceti let. Druhý dojel Szymon Halabus, třetí Jan Štefela. Nejprestižnější kategorií je kategorie Elite. A právě tu vyhrál i celkový vítěz Petr Sekanina. Stříbrnou medaili získal Tomáš Karmelita, bronz Lubomír Tomeček.

Že je cyklistika celoživotní záležitostí, svědčí i kategorie nad padesát let. V ní zvítězil druhý v celkovém pořadí Stanislav Tihlařík. Za ním se pak umístili Vladimír Velčovský s Miroslavem Káňou.

Petr Sekanina si mohl připsat i další úspěch. Stal se „skokanem roku". Z loňského osmnáctého místa se posunul až k prvenství. Nováčkem roku se stal Radek Dřímal, ten skončil celkově patnáctý.