Plavci našeho okresu o sobě dali výrazně vědět a sklidili i pochvalu předsedy Českého plaveckého svazu. V plzeňském bazénu si vedli všichni skvěle a posbírali medailová umístění s několikanásobnou účastí ve finálových rozplavbách. Také zaplavané časy znamenaly osobní i oddílové rekordy.

Dominika Geržová potvrdila svou oprávněnou nominaci na mistrovství Evropy juniorů a ve všech svých startech se probojovala do finálových bojů. V pátek na trati 50 metrů motýlek získala 3. místo, na 50 metrů volný způsob doplavala čtvrtá a na 50 metrů prsa šestá.

V sobotu se představila v distancích 200 metrů volný způsob a 100 metrů motýlek, které pro ni znamenaly v obou případech stříbrné kovy. V neděli přidala Geržová další stříbro na 200 metrů motýlek a čtvrtým místem ukončila mistrovství na trati 100 metrů volný způsob. Ondřej Švéda si doplaval pro neoblíbenou bramborovou medaili na 800 metrů volný způsob, 6. místo získal na 50 metrů volný způsob a 19. příčku na trati 50 metrů motýlek.

Sobota byla pro Švédu ve znamení skvělého druhého místa 200 metrů volný způsob a bronzové medaile na dvojnásobné trati. Nedělní distance 100 metrů volným způsobem přinesla Ondřeji Švédovi výborné 4. místo a 1500 metrů volný způsob místo šesté.

Leona Rybářová se představila na trati 50 metrů motýlek, kde doplavala těsně za elitní desítkou plavců na pěkném 11. místě. Roman Procházka splnil podmínky kvalifikace v sedmi startech. Hned v pátečním programu si zajistil účast ve finále 50 metrů volný způsob a 50 metrů motýlek. V prvním případě zaplaval skvělý čas 24,79 sekundy, což znamenalo obrovský úspěch v podobě druhého místa. Za vítězem zaostal o pouhé dvě setiny sekundy.

Finále na 50 metrů motýlek v osobním rekordu znamenalo výborné 7. místo. Na 50 metrů znak Procházka zůstal těsně před branami finálového startu, když doplaval desátý.

Sobotní program byl pro Procházku ve znamení 200 metrů volný způsob, 100 metrů motýlek a 400 metrů volný způsob. Na tratích 200 a 400 metrů zůstal bruntálský plavec těsně za finálovou osmičkou desátý a dvojnásobnou trať dokončil na 9. pozici. Finále na 100 metrů motýlek zaplaval v osobním rekordu na 7. místě.

Třetí závodní den se Procházka soustředil na královskou disciplínu, 100 metrů volný způsob, kde v rozplavbách postoupil do finále a bojoval o další medaili. Rekordní čas 54,74 sekundy ale 
v krásném souboji stačil jen na čtvrtou příčku. Tento výkon potvrdil Procházkovi již před dvěma týdny zaplavaný limit k otevření brány do juniorské reprezentace České republiky.

Celková bilance krnovských plavců spolu s bruntálským Procházkou je pět stříbrných a dvě bronzové medaile.