Rozhodla první třetina

Buldoci přijeli ve značně omlazené sestavě. „Měli tam několik juniorů. Aleš Jakůbek nakonec nepřijel," podotkl Ondřej Miškov. Krnováci nastoupili do utkání řádně nažhaveni a měli parádní nástup. Hned v první minutě se ujali vedení. Hosté sice vzápětí vyrovnali, ale v první třetině to bylo z jejich strany všechno, už úřadovali jen domácí.

Přidali další čtyři branky a ujali se vedení 5:1. „Brno jsme k ničemu nepustili, byli jsme silnější na míčku, dobře kombinovali. Samozřejmě pořád jsem kluky nabádal, že nic není hotovo. Ve florbale se dá hravě stáhnout i čtyřgoĺové manko," povídal trenér Orcy Krnov.

Od druhé části se hra vyrovnala a ke slovu se dostali také Buldoci. Ovšem nejdřívě museli spolknout ještě dvě hořké pilulky a krnovské vedení 7:1, než se zase trefili a snížili. Od poloviny utkání do konce druhé třetiny pak padly ještě čtyři góly.

Oba soupeři se trefili dvakrát a stav po čtyřiceti minutách tak byl 9:4 ve prospěch Orcy. „Už jsme si trochu mysleli, že to máme v kapse. Pomalu jsme se vraceli do obrany a soupeř toho dokázal využít," komentoval Miškov.

Před třetí třetinou odstoupil krnovský střelec Jaromír Filip, který měl rodinné povinnosti. Hned ve druhé minutě poslední části hosté opět snížili na rozdíl čtyř gólů. Ale odpověď přišla o pět minut později a bylo to zase o pět. Nedlouho nato, využilo Brno přesilovku, jenže na zvrat už nemyslelo. Jedenáctá branka Krnova ho v tom jen utvrdila. V závěru už přišla jen drobná kosmetická úprava skóre.

„Ta třetí třetina se už jen dohrávala. Brno mělo nějaké šance, které vznikaly našimi chybami. Ale byly tam i pasáže, kdy jsme je nepustili dvě minuty na míček," říkal Ondřej Miškov a zhodnotil utkání: „Byli jsme jasně lepší. Pomohl nám dobrý nástup.

Mělo to být v pohodě 11:3, bohužel se zase projevila naše slabina, obranná hra. Škoda pro brankáře Láryše, protože odchytal výborné utkání."

FBC ORCA KRNOV – BULLDOGS BRNO B 11:7 (5:1, 4:3, 2:3)
Branky a asistence: 1. Hrbolka (Filip), 6. Lhoťan (Šulavík), 9. Filip (Filip Fňukal), 18. Filip (Hrbolka), 20. Miškov (Zakopčan), 24. Miškov (Šulavík), 26. Jan Hlaváček (Miškov), 29. Miškov (Jan Hlaváček), 37. Krvač (Hrbolka), 48. Filip Fňukal, 54. Filip Fňukal (Lhoťan) – 3. Voltner (Weinstein), 29. Voltner (Ponížil), 31. Voltner (Weinstein), 40. Křiva (Voltner), 42. Křiva (Voltner), 52. Weinstein (Voltner), 56. Křiva
Krnov: Láryš – Planý, Zakopčan, Filip Fňukal, Valočík – Lhoťan, Jan Hlaváček, Miškov – Krvač, Hrbolka, Filip – Šilavík, Blaho. Trenér: Ondřej Miškov

Nečekaná sprcha

Když dával v páté minutě Filip branku na 1:0 pro Krnov, nikdo z přítomných v hale si nemyslel, že bude svědky největšího krnovského kolapsu za posledních několik sezon.

Aktuální lídr divizní tabulky z Telnice si přijel do Krnova pro body, už jen protože v sobotu klopýtl s ostravskou Letkou. Jenže Krnováci se dostali do vedení a utkání nabízelo vyrovnaný průběh. „Měli jsme i další šance, trefili jsme tam břevno, několikrát šli sami na gólmana, ale nedali jsme," povídal kouč Ondřej Miškov. Ve dvanácté minutě bylo srovnáno.

Po první přestávce pokračoval vyrovnaný florbal. Telnice se občas nadechla k náporu a zavřela Orcu na její polovině, ale domácí se zas vrhali do brejků. „Telnice byla lepší na míčku, ale my jsme měli více příležitostí se dostat zpátky do vedení," podotkl Miškov.

Jenže tři minuty před polovinou zápasu se radovali hosté, kteří se trefili vteřinu po skončení vlastní přesilovky.

Jednobranková ztráta nic neznamená, a tak před třetí částí bylo vše otevřené. Jenže naděje Orcy se začaly od čtyřicáté šesté minuty hroutit. To se Telnice ujala dvoubrankového vedení. A zdaleka nebyl konec. Čtvrtý gól přidali hosté šest minut před koncem. Na pátém gólu, který přišel ani ne za minutu, měl značný podíl domácí gólman Baran.

Poté byl vyloučen Planý a protivník početní výhodu využil. Následně srazil brankář Baran pronikajícího soupeře a bylo nařízeno trestné střílení. Telnice sice neproměnila, ale následnou přesilovku už ano, 1:7. Za dalších dvacet vteřin přišel i osmý gól. Frustrovaný domácí gólman přepustil místo kolegovi Láryšovi.

„Takováhle porážka je pro nás až příliš krutá. Už jen proto, že dvě třetiny to bylo naprosto vyrovnané utkání. Bohužel jsme dvakrát inkasovali v oslabení, dvakrát po obrovských chybách a bylo to," kroutil hlavou hrající trenér Ondřej Miškov.

Zajímavostí je, že Orcu prakticky porazili dva hráči, Knotek, který vstřelil šest branek, a Peška, ten si připsal čtyři asistence. „Neuhlídali jsme je," povzdechl si Miškov a pokračoval: „Máme za sebou půl sezony a jsme šestí. Letka s Telnicí ostatním trochu utekli, ale my se musíme co nejdříve oklepat a zabojovat o vyšší příčky."

FBC ORCA KRNOV – FK OREL TELNICE 1:8 (1:1, 0:1, 0:6)
Branky a asistence: 5. Filip (Hrbolka) – 12. Knotek (Peška), 27. Knotek (Vespalec), 46. Knotek (Peška), 54. Knotek (Daler), 55. Vespalec (Večeřa), 57. Knotek (Peška), 58. Knotek (Peška), 58. Charvát
Krnov: Baran (58. Láryš) – Planý, Zakopčan, Filip Fňukal, Valočík – Lhoťan, Jan Hlaváček, Miškov – Krvač, Hrbolka, Filip – Šilavík, Blaho. Trenér: Ondřej Miškov

1. Letka Ostrava 7 4 0 0 76:44 29
2. Telnice 9 0 0 2 104:44 27
3. Šumperk 6 2 2 1 70:57 24
4. Přerov 7 0 1 3 83:58 22
5. Hluk 5 0 1 5 77:70 16
6. Krnov 4 1 2 4 85:82 16
7. Orlová 4 1 0 6 61:75 14
8. Lanžhot 3 1 2 5 51:75 13
9. Brno B 3 1 1 6 59:72 12
10. Frýdek-Místek 3 0 3 5 63:89 12
11. Uničov 2 2 0 7 47:69 10
12. Holešov 1 0 0 10 46:87 3