Závod se jede ve všech věkových kategoriích mužů, žen a mládeže a je opět obohacen o kategorii Open, takže se může zúčastnit kdokoli na jakémkoli kole.

„Závod je pro ty, kteří si chtějí zasportovat a změřit si své síly s ostatními. Start proběhne na náměstí v 10 hodin. Každý účastník obdrží drobné ceny," láká k účasti Karel Martinec, jeden z organizátorů ze spolku Cyklistika pro všechny Krnov. Trať pro kategorii Open měří 28,5 kilometru.

Závod O cenu Krnova"je součástí seriálu FORCE SPAC 2017. „Závod se pojede na tradičním okruhu Krnov Brantice Zátor Lichnov Láryšov Krnov. Start hlavní kategorie je v 10.30 hodin. Startovní čísla budou vydávána od 8.30 hodin v Základní škole Dvořákův okruh," informoval Karel Martinec.

Závod má dlouhou tradici. V minulosti jsme na startu mohli vidět celou cyklistickou špičku. Již první ročník v roce 1969 vyhrál vítěz Závodu míru Jan Smolík. Řadu let patřil závod mezi první, které zahajovaly silniční sezonu.

Do Krnova mířila přední družstva jako byla Dukla Brno, Favorit Brno, ŽD Bohumín a Baník Ostrava se všemi svými nejlepšími závodníky. V posledních ročnících opět startovali závodníci jako Tomáš Bucháček, Lubomír Petruš, Zdeněk Mlynář, Matěj Lasák a Josef Černý, kteří patří k české špičce.

Závod se jezdil nepřetržitě až do 90. let, kdy zanikl jako řada dalších známých závodů. Spolek Cyklistika pro všechny Krnov obnovil tradici tohoto závodu, který získal opět svou popularitu, o čemž svědčí každoroční účast více než 200 startujících.

Gabriela Mathiasová

Jakub Řeháček
Jakub Řeháček: Vítězná série skončila, jdeme dál
Ilustrační foto
Kam o víkendu za fotbalem?