Pro nováčka klasických šipek je výsledek nesporným úspěchem. Oba další zástupci Moravskoslezského kraje ze svých skupin nepostoupili.

Krnovský tým vstoupil do turnaje pro 16 nejlepších týmů z České republiky výrazným vítězstvím 14:4 nad Mexikem Chomutov. Následně remizoval s 3D Steel 9:9 a v posledním utkání skupiny přehrál Trosky Roztoky 10:8, když za stavu 10:5 kapitán týmu vystřídal a nechal hrát i náhradníky.

„Pro nás bylo důležité zvládnout základní skupinu, protože nám celou sobotu chyběl nejlepší hráč František Humpula, který tou dobou byl ještě v Německu na World Cupu of Darts (viz video na konci článku, pozn. editora). Svůj plán jsme ale zvládli a dokázali tak škarohlídům, že nejsme jen tým jednoho muže. Za rozhodnutého stavu v posledním zápase jsem tým prostřídal. Nejlepší hráči si mohli odpočinout a svou příležitost dostali všichni členové kádru, slíbil jsem to," komentuje kapitán krnovského týmu Jiří Vlček.

Vítězství ve skupině bylo důležité pro další vývoj turnaje. Z druhého místa ve skupině postoupilo Mexiko Chomutov, které se pak utkalo s největším favoritem soutěže, s Barbary. Krnov nedělní zápasy play off zahajoval s Dřeváky Praha v čele s výborným Martinem Hoffmannem.

Do sestavy Steelu Krnov se však už zapojil navrátilec Humpula a mužstvo budilo ještě větší respekt. Krnov přehrál Dřeváky 10:6 a zajistil si postup do semifinále. V něm vyzval Steel Lions Hradec Králové.

Krnov celý zápas vedl. „Od stavu 8:5 nám přestalo vycházet zakončení hry. Soupeř už neměl co ztratit, zmobilizoval své síly a vrátil se do zápasu. Ve vyřazovacích bojích rozhoduje každý detail, i jedna šipka vás může poslat domů. Lions závěr utkání vyšel a proto zaslouženě postoupili," smutně přiznává Vlček.

Krnov utkání prohrál 8:10 a byla to jeho první porážka v semdvadvaceti utkáních sezony, která nakonec znamenala 3. místo v České republice.

„Vzhledem k vývoji semifinále jsme cítili veliké zklamání, na druhou stranu je to ale nesporný úspěch krnovských šipek. Chtěl bych ocenit hru a přístup každého hráče v týmu. Kluci hráli pěkné hry, chyběl jen kousek štěstí v závěru.

Franta ukázal svůj charakter, když unavený přijel z Frankfurtu a připojil se k týmu, i tohle si budu pamatovat. A děkujeme všem našim sponzorům a lidem, kteří nás celou dobu podporovali. Snad jsme naše město a celý kraj reprezentovali důstojně. Pokusíme se příští rok postup vybojovat znovu," uzavřel kapitán Steelu Krnov Jiří Vlček.

Zdroj: Youtube