Nová sportovní hala na Janáčkově náměstí v Krnově byla v sobotu opět svědkem „historické" události. Vůbec poprvé se na domácí půdě představilo A-mužstvo florbalové Orcy Krnov v ligových zápasech.

Orce se v letošní sezoně opravdu daří. Po úspěchu v Poháru se Krnováci rozjeli i v Moravskoslezské lize. Zatím ještě nepoznali hořkost porážky a jejich vystoupení je více než suverénní. V každém z dosavadních utkání vyprovodili svého soupeře vždy rozdílem třídy. Nastříleli nejméně dvakrát tolik branek než ostatní mužstva a daleko nejméně jich dostali.

V sobotu přijeli do Krnova zkusit štěstí dva protivníci, béčko extraligového FBC Software Ostrava a FBK Škorpioni Ostrava. Pro tato utkání si Krnovští nachystali jedno velké překvapení. Po pěti letech se v krnovském dresu představili společně odchovanci klubu bratři Jaroslav a Jan Hlaváčkové, kteří jsou v Orce momentálně na hostování z Hattricku Brno.

Kanonádu odnesl „krnovský" gólman

Rezerva FBC Ostrava zatím figuruje na čtvrtém místě soutěže, ale je to do jisté míry tým hodně nevyzpytatelný. „Ostrava je nepříjemný soupeř a hlavně nikdy nevíte, s jakou sestavou přijedou. K nám dojeli s nadějnými juniory," popsal protivníka hrající kouč Orcy Krnov Štěpán Lhoťan.

Od prvních minut bylo ale jasné, že Ostravané jízdu Krnova nezastaví. Už v první třetině si domácí zajistili čtyřbrankový náskok a v dalším průběhu ještě přidávali. Po dvou třetinách vedla Orca 7:0, ale v poslední části nepolevila, nastřílela ještě jednou sedm gólů. Ostrava se zmohla jen na čestný úspěch.

„Ukázalo se, že naše hra je na jiné úrovni než juniorská soutěž, kterou většina z ostravské sestavy pravidelně hraje. Ostrava byla bezradná po celou dobu utkání a my jsme tak našim diváků mohli dělat radost vstřelenými góly," povídal Štěpán Lhoťan a pokračoval: „Z celého utkání mě nejvíce mrzí, že naši kanonádu odnesl náš odchovanec, gólman Milan Baran, který chytá v Ostravě juniorskou extraligu. Milan je vynikající brankář, ale jeho spoluhráči mu moc nepomohli."

FBC ORCA Krnov - FBC ČČP Software Ostrava B 14:1 (4:0, 3:0, 7:1)
Branky Krnova: Filip 4 (Vaľočík 2, Jan Hlaváček, Blaho), Jaroslav Hlaváček 3 (Miškov 2), Planý 2 (Krvač), Krvač (Miškov), Hrbolka (Filip), Vaľočík (Blaho), Miškov, Blaho (Vaľočík).

Frydrych vynuloval Škorpiony

Ostravští Škorpioni patří až do druhé poloviny tabulky MS ligy. „Škorpioni byli určitě lepším soupeřem než FBC. Hrozili hlavně z brejků, ale na výborně chytajícího Rendu Frydrycha si nepřišli," uvedl kouč Krnova.

Tři branky v první části hry daly Krnovu klid. V prostředním dějství přidali domácí florbalisté dalších pět zásahů, pak se už jenom dohrávalo. Orca vycházela z dobré obrany a brankář Frydrych se mohl radovat z vychytaného čistého konta, což je ve florbale vždycky vzácnost.

„Opět jsme potvrdili naši kvalitu a sypali jsme na Škorpiony jeden útok za druhým. Jsme rádi za každý takový zápas a strašně si to všechno momentálně užíváme. Nejlepší na tom bylo, že jsme se o naši radost mohli poprvé podělit s našimi úžasnými fanoušky v domácí hale," hodnotil Lhoťan.

FBC ORCA Krnov - FBK Škorpioni Ostrava 9:0 (3:0, 5:0, 1:0)
Branky Krnova: Jaroslav Hlaváček 2 (Fňukal, Filip), Filip 2 (Vrchovský), Miškov 2 (Fňukal, Jan Hlaváček), Krvač (Filip), Hrbolka (Filip), Jan Hlaváček
FBC Orca Krnov: René Frydrych - Adam Blaho, Jiří Planý, Jaromír Filip, Ondřej Miškov, Jan Vaľočík, Matěj Krvač, Daniel Hrbolka, Filip Vrchovský, Filip Fňukal, Jan Hlaváček, Jaroslav Hlaváček, Tomáš Zakopčan, Štěpán Lhoťan

Moravskoslezská liga mužů (11 účastníků)
1. FBC Orca Krnov 10 0 0 108:18 30
2. TJ Stará Ves n/O Vosy 6 1 1 52:27 19