Sobota byla vyhrazena pro kategorie dospělých a juniorů. Zde měl Bruntál jediného zástupce, Šimona Chmelára, v kumite mužů do 84 kil. V prvním kole si jednoznačně poradil s Szewieczekem z Karlových Varů poměrem 7:0, ale ve druhém podlehl Kočímu z Českých Budějovic a byl vyřazen.

Další nominovaný, Lubomír Vaverka, se z důvodu rekonvalescence po operaci kolene turnaje nezúčastnil.

Neděle byla ve znamení bojů mládeže. První do zápasu kumite zasáhl Antonín Kučera mezi dorostenci do 52 kilogramů. V úvodním utkání bez problému zvítězil nad Šolcem z Prahy 5:0, ale v dalším zápase překvapivě prohrál s Netolickým z Hlinska 0:2 a na mistrovství skončil.

Stejně jako Kučera, byla vyřazena ve druhém kole i jeho sestra Marie v kumite mladších žákyň do 35 kil. V kumite dorostenců do 57 kilogramů se Filip Dvořák probojoval do semifinále po vítězstvích nad Zrůstkem (Rosice) 5:2 a Vrbou (Praha) 2:0. Zde se utkal s Navrátilem z Havířova. Po tuhém boji byl nakonec úspěšnější havířovský karatista, který zvítězil 3:1.

V zápase o bronz Filip nastoupil proti Štěpánovi z Liberce. Dlouho byl zápas nerozhodný, v závěru udělal Dvořák drobnou chybu, kterou soupeř využil k získání bodu, a tím i zisku bronzové medaile.

Adéla Matušková v nabité kategorii starších žákyň do 50 kilogramů předváděla velmi kvalitní výkony. V prvním kole si suverénně před časovým limitem poradila s Celerovou z Letohradu 8:0. V následujícím kole porazila 1:0 Chobotovou z Ústí nad Labem. Ve čtvrtfinále i přes tlak soupeřky z Českých Budějovic, především díky kontra úderům, zvítězila 5:0.

V semifinále proti Štěpánové z Liberce se Matušková ujala vedení a byla na cestě do finále, v závěru se však liberecké závodnici povedlo otočit skóre díky kontra kopu mawaši geri na hlavu a na Adélu zbyl „jen" zápas o třetí místo. V něm ze začátku bruntálské závodnici chyběla motivace. Postupně se ale dokázala opět vyhecovat a porazila Pešanovou z Chodova 2:1. Z Prahy si tak bruntálská karatistka odvezla bronzovou medaili.

Tereza Sikorová, Valentýna Macková a Nela Brázdilová byly vyřazeny v prvních kolech kumite svých kategorií.

-vit-