Rozhodla trojka s klaksonem

„Po delším čase jsme opět mohli hrát ve větší rotaci hráčů, než v předcházejících zápasech," liboval si asistent trenéra Krnova Jan Kovařík. Jenže radost mu dlouho nevydržela. „Když už jsme se dali jakž takž do kupy, udělal si výron Dan Choma. A to prakticky hned na začátku zápasu. A v dalším průběhu nám dost chyběl," kroutil hlavou zkušený trenér.

Soupeř byl pro domácí mužstvo velká neznámá, ale z jeho postavení v tabulce měli respekt. „Bylo jasné, kdo je favoritem, ale tentokrát jsme velmi dobře bránili. Vždyť jen za první poločas jsme dostali jedenáct bodů," pochválil zodpovědný výkon krnovských mladíků Kovařík, ale hned dodal:

„Ovšem trápila nás koncovka. Když už jsme se do koše dostali, zakončení bylo žalostné. Naštěstí pro nás soupeř asi neměl ten správný den a tak jsme drželi těsné vedení."

Po přestávce jakoby domácí úplně ztuhli. Vstřelili sice první koš, ale pak dlouhých šest minut vycházeli naprázdno. „Zachraňovala nás obrana, kde jsme hostům povolili jen dvanáct bodů. Pořád to bylo jen o bod či o koš, takže bylo o co hrát," popisoval dramatický vývoj Jan Kovařík.

V závěru se notně ukazovala absence zraněného Chomy, ale za něj to vzali Klíma s Kortišem. „Hodně chyběly body kapitána Michala Suchánka, a tak to s námi na konci vypadalo špatně. Navíc minutu před koncem jsme udělali chybu a soupeř navýšil vedení," vracel se k napínavým minutám asistent trenéra.

Trn z paty vytrhl Krnovu Richard Klíma. Trojkou snížil na 31:32. „Pak jsme rychle faulovali, ale soupeř zachoval chladnou hlavu a šestkami navýšil na 31:34. Pak následovala další trojka Richarda, která znamenala vyrovnání.

Hosté naši obranu nedokázali překonat a my jsme měli jen pár vteřin na zakončení. Ujal se toho opět Richard, který trojkou s klaksonem dovršil naši snahu o zázrak," usmíval se Jan Kovařík a dodal: „V tuto výhru jsme nedoufali, ale dobrou obranou jsme si ji vybojovali, i když nakonec šťastně."

BK Krnov U17 - TŽ Třinec 37:34 (9:5, 17:11, 22:23)
BK Krnov (sestava a body): Richard Klíma 14, Vojtěch Kortiš 12, Richard Čepek 4, Jan Janalík 2, Petr Pospíšil 2, Michal Suchánek 1, Daniel Choma, Daniel Eckl, Jan Kopecký, Karel Kočí, Pert Sukup. Trenér: Petr Opršal

Prohra v odvetě

Odvetný zápas měl podobný průběh. „Doufali jsme, že jsme soupeře trochu psychicky nahlodali. Ovšem absenci dvou klíčových hráčů jsme bohužel nedokázali tentokrát nahradit, protože Michalovi Suchánkovi se vůbec nedařilo," povídal Jan Kovařík.

Do hry poslali krnovští trenéři všechny hráče, ale byl vidět značný rozdíl v kvalitě hry. „Soupeř to měl lehčí, protože přijel pouze s osmi hráči. Je jasné, že pokud pošleme do hry hráče o tři roky mladší, musí to být zákonitě někde vidět. Hrajeme však pro radost ze hry a všichni mají dostat alespoň na pár minut šanci.

I když někteří se jí chopili lépe, jako třeba Richard Čepek, jiní hůře," rozebíral okolnosti střetnutí nestor krnovského basketbalu a dodával: „Vyhrát jsme mohli za předpokladu hry na šest či sedm hráčů, což jsme nechtěli. I tak jsme byli výhře blízko, ale okénka v obranné zóně nám tuto možnost vzala."

BK Krnov U17 - TŽ Třinec 33:42 (10:7, 20:24, 27:34)
BK Krnov (sestava a body): Vojtěch Kortiš 16, Richard Klíma 8, Jan Janalík 4, Petr Sukup 3, Richard Čepek 2, Karel Kočí, Petr Pospíšil, Daniel Eckl, Jan Kopecký, Michal Suchánek. Trenér: Petr Opršal