„Šla s handicapem, vůbec si nevedla špatně, ve finiši prohrála s Tymiánem o nos," poznamenal trenér Čestmír Olehla. Ve stejném dostihu startoval i druhý kůň ze stáje Wrbna racing, a to sedmiletá Waikita, kterou jel Lukáš Sloup. „Neměla svůj den, nakonec z toho byla čtrnáctá příčka," doplnil trenér.

Více se čekalo od Trima, který ale svůj dostih nedokončil. „Je to pro mě kůň, který je velkým příslibem. Nešel vůbec špatně, bohužel tři překážky před cílem přišla chyba. Přesně nevím, co se stalo, protože inkriminovaný okamžik nebyl vidět a ani ho nikdo nenatočil," poznamenal Čestmír Olehla. „Po dostihu jsem byl zklamaný, ale tento kůň má budoucnost. Je z jiného světa a ještě o něm uslyšíme," je si jisty zkušený trenér.

Na čtvrtém místě doběhl sedmiletý Valach Stretton. „ Nebyl dobře připravený, na vítěze neměl," doplnil trenér. Posledním želízkem ve hře byla Poinsettia, jenž byla sedmá. „Nevedla si špatně nakonec, ale vykapala v oranici," okomentoval Čestmír Olehla, který má v tréninku i mediálně známého Nikase.

V Pardubicích nejezdil ani jednoho koně ze Světlé Hory Jakub Spáčil. Jeho místo zaujali Lukáš Sloup a Michal Miškovský. „Kuba startovat nemohl. Po dostizích ve Wroclavi byl pobouchaný," vysvětlil Čestmír Olehla Spáčilovu absenci.