Krnovský oddíl vodní záchranné služby se každoročně připravuje na řadu závodů, na jejímž konci je vrcholná akce, mistrovství České republiky mládeže v Sokolově. Nestupňuje se pouze kvalita soupeřů, ale také nápor na nervy závodníků usilujících o místo v české reprezentaci a účast na mistrovství světa.

Na začátku roku byly určeny nominační závody, na kterých jednotliví záchranáři a záchranářky získávají důležité body do celkové tabulky v boji o postupové místo na výběrové soustředění a nakonec i na světový šampionát. Právě na této akci mohli závodníci získat poslední body a nyní je pouze na reprezentačních trenérech, aby vybrali ty nejlepší z nejlepších.

Za krnovský oddíl na závodech startovalo sedmnáct vodních záchranářů, kteří to tentokrát lehké opravdu neměli, ale se všemi soupeři se zdatně poprali a dovezli si domů krásná umístění. Stříbrnou medaili, diplom a věcné ceny získali Daniel Sluka a Matěj Duda. Pár bodů za nimi skončil na třetím místě Lukáš Duda.

Tentokrát se krnovskému oddílu podařilo sestavit i stříbrné družstvo ve složení Klára Šťastná, Jakub Trumpeš, Petr Balcar a Kryštof Horáček.

To je bohužel z pódiového umístění vše, ale rozhodně by byla škoda nezmínit i ostatní výkony mladých krnovských záchranářů. Pro pomyslnou bramborovou medaili si doplavali hned čtyři zástupci Krnova, Veronika Petrová, Kateřina Dojcsarová, Dobroslav Dostál a Petr Balcar.

Na krásném pátém místě skončili Bára Řezáčová, Klára Šťastná, Kryštof Horáček a Petr Vítek. „Pro některé startující to byla premiéra na celorepublikových závodech a o to víc nás těší, že z toho byly hned hezká umístění v první desítce," říkala Barbora Strouhalová z krnovského oddílu vodních záchranářů.

Šesté místo vybojoval nováček Adam Dufek. Jeho tréninková parťačka Barbora Kubicová zase dosáhla na sedmou příčku. V těsném závěsu za ní skončila na devátém místě Terezie Králíková. Ve velké konkurenci dokázali zabojovat také Jakub Trumpeš a Richard Vojtek, kteří dohmátli jako dvanáctí. Seznam startujících uzavírá Zdeněk Friedel na celkové čtrnácté pozici.

„V letošním školním roce nás už žádné další závody nečekají, proto si mohou děti dopřát krátký odpočinek, který skončí tréninkovým soustředěním na začátku července," uvedla Barbora Strouhalová a dodala: „Všem našim závodníkům gratulujeme a přejeme spoustu dalších úspěchů v příštím školním roce."