Cedule Cup jsou cyklistické vyjížďky amatérských cyklistů z Krnovska. Tato soutěž je zajímavá tím, že se nezávodí hned od začátku, ale až posledních asi dvacet až třicet kilometrů. Tak se mohou těchto závodů účastnit i ti, kteří nemají výkonnost na klasické amatérské cyklistické závody, ale mají chuť si zasoutěžit. Do výsledků se počítá nejlepších patnáct cyklistů v cíli a sedm cyklistů na horské prémii.

V roce 2016 se zúčastnilo Cedule Cupu čtyřicet tři cyklistů (jednačtyřicet mužů a dvě ženy) a odjelo třiadvacet dílů Cedule Cupu.

V letošním roce v tomto seriálu mezi muži poprvé zvítězil Tomáš Karmelita před Vítězslavem Šimonem a Blahoslavem Dohnalem. V ženách vyhrála Jaroslava Dohnalová před Gabrielou Junovou. V soutěži o nejlepšího vrchaře byl nejlepší Tomáš Karmelita a pořadí na stříbrném a bronzovém stupínku se oproti celkovému pořadí přehodila, druhý skončil Blahoslav Dohnal, třetí pak Vítězslav Šimon. Ten triumfoval také ve sprinterské soutěži před Tomášem Karmelitou a Danielem Rychtou.

V kategorii mužů do třiadvaceti let bylo pořadí v cíli Sebastian Reichel, Szymon Haladus.

V kategorii Elite vyhrál Tomáš Karmelita před Vítězslavem Šimonem a Blahoslavem Dohnalem. V kategorii mužů nad padesát let si prvenství odnesl Vladimír Velčovský, druhý byl Jan Zmuda a třetí Pavel Daněček. Skokanem roku se stal Blahoslav Dohnal, který se posunul z loňského 16. místa na letošní bronzovou pozici. Nováčkem roku pak byl Piotr Chodyniecki, který skončil na 18. místě.

Letos se jel také mistrovský závod na trase Krnov - Nové Heřminovy - Heřmanovice - Jelení - Nové Heřminovy - Krnov. Ve stoupání na Heřmanovice odjel Dominik Buksa, který svůj náskok udržel do cíle a vyhrál. Další rozdělení peletonu přišlo ve stoupání na Jelení. Ve spurtu měl nejvíce sil druhý Tomáš Čer před třetím Petrem Sekaninou.

-mik-