Bruntálské plavání mělo zastoupení na dvacetikilometrové trati v Janu Grygerkovi (ročník 1985), který jako první plavec bruntálského klubu tuto velmi náročnou trať zdolal v čase 5:46:56,1 a stal se Mistrem České republiky v kategorii masters B, 30 až 34 let. Bruntálský plavec tak potvrdil vítězství v Českém poháru dálkového plavání v této kategorii pro rok 2015, kdy uplaval úctyhodných sto pět kilometrů.

Mladí bruntálští plavci, Roman Procházka a Barbora Lengsfeldová, bojovali v Mělicích, kde se konalo Superfinále Českého poháru dálkového plaváni 2015 kategorie žactva na trati dlouhé tři kilometry.

Roman Procházka v tomto závodě potvrdil pozici vedoucího závodníka soutěže a stal se absolutním vítězem Českého poháru pro rok 2015 v kategorii staršího žactva s pětačtyřiceti uplavanými kilometry. Barbora Lengsfeldová obsadila v Českém poháru skvělé 2. místo v kategorii starších žákyň ročníku narození 2002 s třiapadesáti uplavanými kilometry.

Skvělé druhé místo vybojovala v Českém poháru mezi staršími žákyněmi Barbora Lengsfeldová (vlevo).

Skvělé druhé místo vybojovala v Českém poháru mezi staršími žákyněmi Barbora Lengsfeldová (vlevo).

Bruntálští plavci také absolvovali soustředění ve slovenském Štúrovu, které zakončili mezinárodními závody Štúrovské stovky. Do tohoto rekreačního střediska odjíždí bruntálská výprava pravidelně každý rok a i letos byla výprava velmi početná. Soustředění se zúčastnilo pětadvacet dětí a závěr soustředění ozdobily tři cenné kovy ze závodů.

Na padesátimetrový bazén do Štúrova se sjelo rekordních pět set třicet plavců ze Slovenska, Maďarska, Srbska a České republiky. Z nejmladších dětí byla velmi úspěšná Kristýna Vaclavíková (ročník 2006), která získala bronzovou medaili na padesát metrů znak.

Kristýna Václavíková (vpravo), bronzová ze Štúrova.

Kristýna Václavíková (vpravo), bronzová ze Štúrova.

Na velmi pěkných pátých až osmých místech se dále umístili Sofie Zlámalová (2007), Karolína Peňázová (2007) a z chlapců Michael Dendis (2005). Mezi zkušenými plavci zabojoval Roman Procházka (2001), který získal dvě zlaté a jednu stříbrnou příčku na tratích sto metrů motýlek.