„Měl to pro holky být další vážnější test jejich zlepšení. Proti nám stál soupeř, který nás v minulé sezoně porazil ve všech čtyřech zápasech a v průměru to byly debakly o osmatřicet bodů," povídal asistent krnovské trenérky Jany Hradilové Riste Papadopulos a dodával: „Cestovali jsme k favoritovi s respektem, ale samozřejmě s touhou ho konečně porazit."

První vítězství nad Frýdkem

Úvod prvního měření sil vůbec nenasvědčoval papírovým předpokladům. Krnovanky do zápasu doslova vletěly a kouč domácích si hned po čtyřiceti vteřinách musel vzít oddechový čas. Ani to ale hráčkám Frýdku Místku nepomohlo a Lokomotiva si v první čtvrtině vybudovala slušný náskok.

Ve druhé části se domácí tým trochu probudil, ale Krnov s ním neustále držel krok. Škoda jen, že hostující basketbalistky zahodily tolik dobrých příležitostí. Frýdek-Místek si dával pozor na největší zbraň hostí, což jsou rychlé protiútoky. Do poslední části šla Lokotka s jedenáctibodovým náskokem, jenže ten se během chvilky smrskl na pět bodů.

Tři minuty před koncem se domácí dotáhli dokonce na tři body. Jenže pak si vzala slovo Michaela Papadopulosová a čtyřmi koši rozhodla o prvním vítězství Krnova nad tímto soupeřem.

BK Frýdek-Místek - Lokomotiva Krnov U12 35:43 (6:15, 18:23, 24:35)
Lokomotiva Krnov: Michaela Papadopulosová 13, Zlata Chudárková 9, Alena Janalíková 6, Julie Ječmenová 6, Kateřina Řemínková 4, Natálie Malovaná 3, Denisa Klimenková 2, Monika Vrbová, Valérie Ostráková, Barbora Palicová, Zuzana Šturcová.

Dva bodíky chyběly

Také začátek odvety se povedl lépe Krnovankám, vedly 4:0, ale byly to také poslední body v první čtvrtině. Protivník kontroval dvanácti body a skóre otočil. Druhá část probíhala naprosto obráceně, a tak hostující hráčky manko trochu stáhly. Důležitým okamžikem bylo, že se v polovině předposlední čtvrtiny vyfaulovala Monika Vrbová. Domácí tak postupně navýšili své vedení až na šestnáct bodů.

Do posledního dějství šel Krnov s dvanáctibodovou ztrátou. Lokomotiva se častěji dostávala do protiútoků a také je proměňovala, nejvíce se dařilo Julii Ječmenové. Dvě minuty před koncem hostující basketbalistky Frýdek dostihly, vyrovnáno 45:45.

Domácí si vzali oddechový čas, trenér jim důrazně domluvil a tým přešel na taktiku postupného útoku a pečlivé obrany. Nakonec se Frýdku Místku povedlo jít do vedení o pouhý jeden koš, hlavně díky lepší střelbě trestných hodů. V nervózním závěru už domácí hubený náskok nepustili.

BK Frýdek Místek Lokomotiva Krnov U12 51:49 (12:4, 25:19, 41:29)
Lokomotiva Krnov: Julie Ječmenová 14, Michaela Papadopulosová 10, Zlata Chudárková 6, Denisa Klimenková 6, Kateřina Řemínková 3, Zuzana Šturcová 2, Valérie Ostráková 2, Natálie Malovaná 2, Alena Janalíková 2, Monika Vrbová 2, Barbora Palicová.

Asistent trenérky Krnova Papadopulos byl s vystoupením týmu spokojen. „I když se nám podařilo v prvním utkání poprvé zdolat našeho protivníka, více si cením utkání druhého. Byla to vlastně kopie prvního zápasu s tím rozdílem, že jsme po celé utkání dotahovali náskok domácích. Chci pochválit druhou pětku, která v poslední čtvrtině šla s velikou chutí a bojovností za výhrou, byť to nedopadlo.

Toto je prohra, která, jak doufáme, holky posílí. Dobré je, že jsme si takové dva dramatické zápasy prožili přesně dle pravidel (všechny holky hrály maximálně ve dvou čtvrtinách) a toto určitě zúročíme v kvalifikačních turnajích o postup do národního finále v březnu a dubnu, pokud se jich zúčastníme."