Vinou odloženého utkání s Basketem Ostrava sehrály basketbalistky SK Bruntál zápas s Frýdlantem nad Ostravicí. Po minulém nepříliš vydařeném utkání v Krnově předváděl Bruntál od úvodních minut výborný basketbal.

Do zápasu nastoupila kompletní sestava doplněná opět o dvě žačky. Úvod utkání přinesl na obou stranách nepřesnost. Oba týmy více myslely na útok než obranu a hra se rychle přelévala z jedné strany na druhou. Bruntalačkám se podařilo v závěru první části ovládnout palubovku a odskočit do dvouciferného vedení.

V dalším průběhu se bruntálský tým uspokojil a herně polevil. Domácí toho využili a ve druhé čtvrtině náskok soupeře snížili. Od začátku druhé půle se hosté začali vracet ke své hře a udávaly tempo zápasu. Po rychlých a pěkných kombinacích začal náskok Bruntálu zase narůstat. Soupeřky přestaly stíhat rychlostně a postupně rezignovaly.

Závěr zápasu si bruntálský tým užil a dohrál jej v poklidu. Do střeleckých listin se zapsala kompletní sestava všech devíti hráček, mezi které se dostaly žačky. SK Bruntál zůstává o šesti zápasech stoprocentní a na vedoucí Havířov, který má o zápas více, ztrácí pouhé dva body.

BK Frýdlant nad Ostravicí – SK Bruntál 54:87 (16:30, 13:11, 11:23, 14:23)
SK Bruntál (sestava a body): Kateřina Jedličková 24, Michaela Šandová 18, Sandra Barnetová 15, Kateřina Stránská 9, Pavla Švajdová 8, Nikol Barnetová 4, Hana Samsonová 4, Martina Pečová 3, Monika Pečová 2