Domácí hráčky hnalo za vítězstvím od první minuty slušně zaplněné hlediště bruntálské sportovní haly. S olomouckým soupeřem hrají hráčky SK Bruntál vesměs tvrdá a vyrovnaná utkání. Hostující basketbalistky nedají soupeři nic zadarmo a jsou pro každého nepříjemným protivníkem.

Domácí se musely v zápase obejít bez zkušených podkošových hráček, ale jejich mladší spoluhráčky s podporou celého týmu je dokázaly nahradit.

V úvodních minutách se obě družstva na palubovce rozehrávala. Ve hře obou soupeřů byly chyby v rozehrávce a nepřesnost ve střelbě. Domácí si byly vědomy, že musí přidat v pohybu, kombinaci a vyvarovat se chyb v obraně. V první čtvrtině se hrál poměrně vyrovnaný basketbal.

Domácí ale přece jen přebíraly postupně iniciativu a vytvořily si osmibodový náskok. Na začátku druhé části se hra opět vyrovnala. Na straně domácích dostaly příležitost mladší hráčky, které místy svým zkušenějším soupeřkám nestačily.

V dalším průběhu se na palubovku vrátily zkušenější hráčky a domácí získaly herně výrazně navrch. Bruntálské basketbalistky vytvořily na soupeřky tlak a nutily je k chybám. Převaha domácího týmu se zvýraznila a narůstalo i skóre ve prospěch domácích.

Za mnohem delší konec tahaly bruntálské hráčky i ve druhém poločase. Domácím se dařila střelba i kombinace. Na hostujících hráčkách se začala projevovat i únava a nestíhaly v obraně ani útoku. Navíc se dvě olomoucké hráčky vyfaulovaly a viditelně oslabily svůj tým.

Zápas se dohrával v jasné režii bruntálského týmu, který dal příležitosti znovu i mladým žačkám, které se úspěšně chytily. Na konci utkání domácí basketbalistky hrály uvolněně a velmi dobrým výkonem a povedenými akcemi bavily i diváky.

Po skončení se také domácí dočkaly od svých fanoušků za předvedený výkon bouřlivého a zaslouženého potlesku. Po jasném vítězství nadále SK Bruntál drží suverenitu a vedení v soutěži.

SK Bruntál - SK UP Olomouc B 84:41 (20:12, 30:11, 14:13, 20:5)
SK Bruntál (sestava a body): Jedličková Kateřina 26, Šandová Michaela 15, Stránská Kateřina 13, Pečová Martina 11, Pečová Monika 8, Rošková Aneta 6, Švajdová Pavla 4, Barnetová Nikol 1

Další utkání odehrají bruntálské basketbalistky v pátek 20. března v Havířově na palubovce místní Slavie. Domácímu celku patří čtvrtá pozice v tabulce.