Dvoupodlažním domem otřásl krátce před devátou hodinou ohlušující výbuch. Tři lidé, kteří v tu chvíli byli v domě, mohou mluvit o štěstí, že se jim nic nestalo, snad kromě děsivého zážitku.

Brzy zjistili, co se stalo, bouchl jim kotel na tuhá paliva. Žena, která byla v místnosti sousedící s místem výbuchu, utrpěla šok.

O značné síle výbuchu svědčí způsobené škody. Výbuch kromě roztržení kotle způsobil poškození interiéru a konstrukcí domu, včetně vyražení dvou oken.

Tři osoby se nacházely v sobotu dopoledne v rodinném domě, ve kterém došlo k výbuchu kotle na tuhá paliva. Následky výbuchu naštěstí nezpůsobily žádné zranění osob, pouze materiální škody na domě a jeho vybavení.

Na místo vzápětí dorazily dvě jednotky profesionálních hasičů z Krnova a Bruntálu a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Krnova a Horního Benešova. Hasiči na místě uhasili menší požár, odpojili přívody elektřiny a plynu, zabezpečili místo výbuchu a posléze pomohli demontovat a vynést zničený kotel. Příčina výbuchu se nyní vyšetřuje.