Protože oznamovatel hovořil o těžce zraněném, na místo byly vyslány jak pozemní posádky rychlé zdravotnické pomoci a lékařská rendez-vous, tak následně vzlétl také vrtulník Letecké záchranné služby LZS z Ostravy.

Na místě se ukázalo, že havarované vozidlo sjelo ve velké rychlosti ze silnice do pole, kde skončilo převrácené na střeše.

Zraněný devatenáctiletý mladík zřejmě při nehodě z rotujícího auta vypadl, protože byl několik desítek metrů daleko od havarovaného vozu. „V okamžiku příjezdu záchranářů byl při vědomí, jeho stav se však jevil jako život ohrožující. Zasahující lékař u něj zjistil poranění hrudníku, obou horních končetin, podchlazení a nevyloučil ani další možná zranění.

Vzhledem k nedostatečnému dýchání bylo nutno uvést pacienta do umělého spánku, zajistit jeho dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci. Záchranáři dále ošetřili vnější poranění i vážné zranění hrudníku," popsal situaci mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Vrtulník LZS dosedl přímo na silnici v místě, které pilotovi osvítili hasiči. Postižený byl následně šetrně transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.