Komorní sbor Staccato funguje v Krnově už sedmým rokem a v repertoáru má vedle písní starých mistrů také současné skladby, lidovou hudbu a spirituály.

„V letošním roce jsme začaly spolupracovat s hráčkou na cimbál, slečnou Radkou Cabákovou, se kterou jsme nacvičily pěkný program, který posluchači mohli slyšet na koncertě v červnu a budeme jej pro velký úspěch zpívat i na tomto koncertě,“ uvedla sbormistryně Svatava Olejková.

Po dnešním koncertu už se sbor, který stále přibírá nové členky, soustředí na přípravu repertoáru pro vánoční koncertování.

„V plánu máme vystoupení na vánočních trzích v Krnově, na adventním koncertě v evangelickém kostele a v okolních obcích Sosnové, Zátoru a v Liptani, kam jezdíme v době svátků potěšit publikum,“ dodala Svatava Olejková.

Ženský komorní sbor Puellae Cantantes z Bruntálu vznikl v roce 2008 a je složen převážně ze zpěvaček, které byly členkami Dětské- ho pěveckého sboru Rosnička. V současné době má patnáct členek. Repertoár sboru tvoří jak stará muzika, tak i tvorba současných skladatelů, jako jsou například Petr Eben, Zdeněk Lukáš, Jiří Laburda a další.

Zpěvačky si před dvěma lety prošly nelehkým obdobím, kdy sbor opustila jedna z nejvýznamnějších hudebních osobností města Bruntálu, sbormistr a pedagog Jaroslav Číhal. Nicméně se rozhodly na sborové scéně setrvat a pokračovat v započaté práci svého sbormistra.

K tomu jim dopomohla nová sbormistryně Dagmar Sedláková, která velice rychle potvrdila, že je na správném místě a dokáže nejenom udržovat nastavenou hudební linii, ale také přivést sbor k dalším úspěchům. Sbor se pravidelně účastní jak hudebních a soutěžních festivalů, tak i příležitostných akcí ve svém domovském městě a okolí.