Promítací kinomaringotka parkuje přímo v zahradě kamenného kina Mír 70, takže každý divák si může vybrat, zda chce sledovat film v kinosále s čalouněnými křesly nebo pod širým nebem na obyčejné lavičce zachumlaný do deky.

Krnovští kinaři věří, že se najde dost romantiků, kteří ocení filmový zážitek pod hvězdami. Letní kino s vůní pokosené trávy, šuměním stromů, větrem opřeným do plátna a chladivými kapkami rosy nabízí okamžiky, na jaké se nezapomíná.

„Do letního kina jsme přesunuli digitální promítačku z nového art klubu. Poprvé máme k dispozici také speciální nafukovací plátno pro letní kina. Bohužel distributoři filmů v létě moc novinek nenabízí, takže snímky se budou v letním kině opakovat, ale je to i výhoda.

Pokud nám promítání překazí počasí, můžou si lidé na vyhlédnutý film zajít i příští den,“ uvedl vedoucí krnovského kina Mír 70 Pavel Tomešek.

V letním kině se bude pravidelně střídat legrace a napětí. Program začíná ve středu 5. července spolehlivou komedií Bezva ženská na krku, 6. července následuje hororový thriller Rozpolcený. Příští týden se budou na plátně střídat rodinná komedie Špunti na vodě a dobrodružné sci-fi Assassin’s Creed.

O týden později to bude komedie Rande na slepo a akční drama Jack Reacher: Nevracej se. Poslední červnový týden nám nabídnou střídání smíchu a napětí komedie Rande naslepo a komiksová akční klasika Logan: Wolverine.