Písničkáři Voxel a Pokáč vyrazili na podzimní koncertní sérii nazvanou Tour, co sedne. Na několika zastávkách, napříkladv Praze a v Brně, měli vyprodáno. V pátek 9. prosince přijedou do Krnova. Jejich koncert – pouze k sezení, jak naznačuje název turné – začíná v klubu Kofola ve 20 hodin.

„Akustické koncerty budou mít jakýsi rodinný charakter, všechny budou na sezení a záměrem umělců je být si se svými příznivci blízko, aby měli všichni zkrátka pocit, že si je pánové pozvali k sobě domů na návštěvu," uvedli k turné na internetovém portálu play.cz.

Voxel se narodil v roce 1992v Čeladné, hudbě se věnuje od dětství, už ve třinácti založil punkrockovou skupinu Burnout. „S tím souvisela i změna uživatelského prostředí, lidovou školu umění vystřídaly prázdné sály, všudypřítomné nedopalky, pivo a víra v nesmrtelnost punku," představuje muzikanta hudební server Badzone.cz.

Texty písniček tvoří druhý z dvojice, o dva roky starší Pokáč. „Taky jsem složil pár písniček, které jsme nahráli společně jako VOXEL & POKÁČ, například Zejtra je taky den nebo Ekosong," uvádí Pokáč na www.badzone.cz.

Vstupenky stojí 160 a 180 korun.

Gabriela Mathiasová