Legendární dílo Jiřího Wintera - Neprakty budou moci v příštích týdnech shlédnout návštěvníci zámku v Linhartovech. Vernisáž sto padesáti Nepraktou kreslených vtipů se uskuteční v sobotu 2. srpna od 17.00 hodin. Společně s ní proběhne také vernisáž fotografií Milana Jurčíka ze Zlína.

Neprakta již dávno dosáhl na pomyslný Olymp českého kresleného humoru. Jeho kresby mezi veřejností zlidověly. Kdo pamatuje humoristický týdeník Dikobraz, tak si jistě vzpomene, že právě Neprakta s ním přes čtyřicet let spolupracoval. Legendární sběratel, karikaturista a výtvarník nakreslil více než pětatřicet tisíc obrázků. I dnes, kdy mu zdraví již nedovoluje se účastnit vernisáží, stále maluje.

„Jsme rádi, že nám Jiří Winter - Neprakta zapůjčil byť jen nepatrnou část svého díla. Myslím si, že oněch sto padesát obrázků je dost, aby se našim návštěvníkům potrhaly smíchy bránice,“ uvedl Jaroslav Hrubý, správce zámku.

Dle kastelána bude zajímavá i výstava fotografií Milana Jurčíka. „Milan Jurčík ze Zlína je známým fotografem. Jsme rádi, že se nám s ním podařilo navázat kontakt, a že zde na zámku budeme mít také výstavu jeho fotografií,“ dodal Jaroslav Hrubý.