Sára Rejdová při hledání námětů pro román o hudbě, nezkrotném mládí a opravdovém kamarádství požádala o konzultace nejen mladého bubeníka UDG Tomáše Jugyho Staňka, ale také si poslechla vzpomínky provozovatele klubu Kofola Martina Hradečného, který je už v této branži pamětníkem.

„Zrovna mám knihu Svět nenormálních rozečtenou, jsem asi ve třetině. Čte se to dobře, je to taková pohodovka o klucích, co chtějí dát dohromady kapelu a prožívají všechno možné, co k tomuto věku patří. Sára Rejdová si se mnou povídala o životě rockerů starší generace, ale kniha je spíš o mladých muzikantech současnosti.

Moc jí fandím, protože je šikovná a píše o prostředí, které zná. Líbí se mi, že například pořádá autorské čtení, protože má i průpravu z dramaťáku," pochválil začínající autorku z Krnova Martin Hradečný.

Sára Rejdová se narodila v Krnově v roce 1995. Kromě hudby a literárně dramatického oboru jsou její další láskou pejsci a vlastně všechna zvířata.

A kdo jsou to UDG? „To jsme my. Hrajeme na hudební nástroje, zpíváme, pijeme pivka, kouříme retka, někdy i trochu sportujeme, máme se rádi, hádáme se, jezdíme dodávkou, jíme bagety na pumpách, ale někdy zajdeme i do Mekáče. Máme svý holky a pak je zas třeba nemáme.

Jak vidíte, jsme docela obyčejní kluci, kteří jsou někdy smutní, ale většinou veselí, protože jste tu vy, lidi, kteří chodí na koncerty té naší povedené partičky. A pak nás to všechny dohromady baví," představují se UDG výstižně na svých stránkách a čtenáři už nejspíš tuší, o čem kniha Svět nenormálních asi bude.