Zaplněný sál krnovského klubu Kofola rozezní 21. dubna italské hity. Koncert zpěváka Drupiho a jeho hostů byl vyprodán měsíce dopředu. Čím je nám stárnoucí hvězda sedmdesátek tak blízká, že ochotně vydáme 560 korun za vstupenku?

Drupi, vlastním jménem Giampiero Anelli, koncem sedmdesátých let koncertoval po celém Československu. Jeho slavný duet s Hanou Zagorovou Setkání dodnes patří k nezapomenutelným šlágrům.

Zdroj: Youtube

V šedi normalizačního popu byla italština zpívaná typickým chraplákem nepřeslechnutelná, zvlášť v kombinaci s romantickým přednesem Hany Zagorové. Jeho sladkobolné italské balady provázely mládím a dospíváním několik generací českých posluchačů.

Drupi v žádném rozhovoru neopomene zdůraznit, že Českou republiku prostě miluje.

V roce 2007 Drupi dokonce plánoval autorskou spolupráci na muzikálu Mona Lisa s Michalem Davidem, který lépe než kdokoliv jiný pochopil význam italského popu pro náš střední proud. Ze spolupráce na muzikálu nakonec z časových důvodů sešlo.

Z lásky Michala Davida k italskému popu se ale v roce 2003 zrodilo trio DAMICHI, což byla zkratka jmen Davide, Michal a Chiara.

Právě hudebně talentovaný policista Davide Mattiolini, se kterým se Michal David seznámil na koncertě v Bratislavě, se zítra podívá do Krnova. Bude Drupiho provázet v klubu Kofola. 

Zdroj: Youtube

Na společném pódiu po jejich boku nebude chybět ani krnovská zpěvačka Marie Veliká.

Ilustrační foto
Kam o víkendu za fotbalem
Parní vlak - Osoblažsko
Parní vlaky na Osoblažce bilancují rekordní sezonu