Vystoupení proběhne ve středu 22. března od 19 hodin v sále Základní umělecké školy Bruntál, předprodej vstupenek za 150 a 100 korun (pro seniory a studenty) je v kanceláři městského divadla, v Městském informačním centru na náměstí Míru a pak i na místě před koncertem.

Posluchači se mohou těšit na čtyři profesionální violoncellisty, absolventy pražské hudební akademie. Všichni za sebou mají studium hudby v zahraničí a četnou účast na prestižních domácích i zahraničních soutěžích a festivalech.

Originální a v Čechách unikátní uskupení s názvem Prague Cello Quartet debutovalo v roce 2006 v pražském paláci Žofín a postupně vytvořilo repertoár skladeb, svých oblíbených melodií – díla skladatelských mistrů klasické hudby, jazzovou tvorbu, hity nejznámějších moderních světových skupin, ale i známé kousky filmové hudby, a to vše v originální úpravě pro čtyři violoncellisty a jejich nástroje.

Jejich fanoušci oceňují známé melodie v netradiční úpravě, bezprostřednost mladých umělců, chuť experimentovat a také smysl pro vtip a překvapení.

Prague Cello Quartet vydalo také dvě alba, která zaznamenala úspěch: první CD, nazvané No. 1 violoncellisté zveřejnili v listopadu roku 2011, druhé s názvem „Top Secret" nahrávali v roce 2013 v prostorách pražského Rudolfina a vydali jej v prosinci 2013.