Z české strany je seznam vystupujících kompletní. „Posluchači se mohou těšit na kapely Princess Queen Revival, hudební seskupení čtyř violoncellistů s bubeníkem Arrhythmia, Naboo band, Poslední výstřel, Swing kvartet, Maryband, dále na školní kapelu SAH, bubenický orchestr Iva Samiece, Dechový orchestr mladých Krnov a zpěváky ze Základní umělecké školy.

Z polských účinkujících mohu jmenovat finalistku soutěžní show Hlas Polska Paulinu Lulek, Era band, saxofonový kvartet Saxsefull nebo Czeczel Band," uvedla za pořadatele z Městského informačního a kulturního střediska Krnov Lenka Vaňková.

Hudební mozaiku česko-polského příhraničí doprovodí stánkový prodej občerstvení, šperků či cukrovinek a také atrakce pro děti.

Festival krnovsko-prudnické kultury je vyvrcholením dvouletého česko-polského projektu Hravé příhraničí, který podpořila Evropská unie. Realizují ho kulturní střediska z Krnova a Prudniku, která se prostřednictvím výstav, koncertů, poznávacích výletů a osvětových programů snaží o prohloubení spolupráce, rozvoj společenského života, kultury a volnočasových aktivit.

„Po festivalu chystáme ještě tři samostatné koncerty v zahradě Flemmichovy vily, kde se v červnu představí společně čeští a polští hudebníci. Začínáme v pátek 12. června, kdy za českou stranu vystoupí skupina Reserve, o týden později to bude Hospital Dixie Band a 26. června pak kapela Arrest," uzavřela manažerka projektu Hravé příhraničí Lenka Vaňková.