V neděli se od 16 hodin v kapli v Lipkách koná koncert pěveckého sboru Vox Montana. V pondělí je na programu v 17 hodin u městského muzea slavnostní zahájení a prohlídka města s místním historikem Jiřím Karlem. Pak ve velkém sále střediska volného času zahraje od 19.30 hodin Divadlo Artur představení Dívčí válka, v němž vystoupí pražští herci J. Kriegel, B. Polák, L. Langmajer, V. Upír Krejčí, P. Mourková, V. Nová, L. Podzemková a další.

V úterý od 17 hodin je v rýmařovském muzeu připravena vernisáž výstavy historických fotografií Rýmařova a Opole nazvaná Zachycený čas. Diváci si výstavu budou moci prohlédnout až do 23. září. Rovněž v úterý ožije náměstí v Rýmařově hudbou, od 18 hodin zahraje Jazzové kvarteto z Olomouce.

Hudbou pokračuje program i ve středu, v 17 hodin začíná v kapli v Lipkách koncert polské vokalistky Agaty Bajorek. Ve čtvrtek od 17 hodin jsou zváni zájemci na prohlídku muzea a pak na stejném místě v 18 hodin na přednáška s názvem Člověk byl vždy všežravec a mlsoun.

V pátek od 17 hodin je jako poslední akce Dnů evropského dědictví přichystáno autorské čtení Sibérije s čestným hostem Petrem Vášou a vše završí na náměstí Míru koncert Free Jazz Tria.

-ov-