„Poruba byla lepší, my jsme neproměňovali šance,“ posteskl si krnovský útočník René Kysučan, autor jedné ze tří branek Strojosvitu.

René, proč odveta Krnovu nevyšla?

Poruba byla lepší, my jsme navíc neproměňovali šance. Už ve třetí minutě jsme mohli dát gól, šanci jsme zahodili, mohlo to být všechno jinak. Bohužel zápas nám nevyšel tak, jak bychom si představovali. Neustáli jsme dvojnásobnou přesilovku.

Hrála proti vám jiná Poruba než ve středu?

Soupeř měl větší chuť než ve středu. Hosté si uvědomili, že jim může skončit sezona. Úplně jinak k utkání přistoupili. Nevyšla nám vůbec druhá třetina. Navíc Poruba zvládla zápas dobře po taktické stránce.

Druhé třetiny Krnovu v letošní sezoně vůbec nejdou…

Bylo to tak i za minulého trenéra Plánovského. Nevím, čím to je. Porubě vyšla dvojnásobná přesilovka, přidala třetí gól a bylo vymalováno.

Ve třetí třetině jste se dokázali dvěma slepenými góly do zápasu vrátit, nešlo z toho vytěžit více?

Dali jsme dva slepené góly, chtěli jsme se do zápasu vrátit. Bohužel zbytečná vyloučení nás srážela. Ve čtyřech hráčích v poli těžko s výsledkem něco uděláte. Musíme hrát disciplinovaně.

Porážka mrzí asi o to více, že na zápas přišlo hodně fanoušků…

Je to tak. Lidi mají v Krnově hokej rádi, mohli jsme to s nimi oslavit. Je to škoda, mohl sobotní večer klapnout lépe.

Trenér Pavel Hulva hovořil o tom, že jste až moc chtěli…

Ze začátku jsme byli nervózní, je to přece jenom play off. Když to říká trenér, tak to tak bylo.

Co bude podle vás rozhodovat ve středu?

Očekávám, že se bude hrát opatrný hokej, oba týmy budou myslet na obranu. Podle mě jedním z rozhodujících faktorů bude úvodní branka a také to, kdo bude více chtít vyhrát.

Během letní přestávky jste měl nabídku z Opavy. Ještě pošilháváte po vyšší soutěži?

Opava se mi ozvala před nedávnem znovu, poté co její někteří hráči odešli do Valašského Meziříčí. Nabídka z vyšší soutěže potěšila, ale rozhodl jsem se sezonu dohrát v Krnově.

Zkušenosti z vyšší soutěže ale máte?

Mám. Mládežnickou kariéru jsem strávil ve Vítkovicích, pak následoval odchod do Poruby a Valašského Meziříčí. Poté jsem se přestěhoval blíže k Opavě a dokonce rok hokej vůbec nehrál.

Nakonec mě pan Pokorný zlanařil do Krnova. Musím říci, že jsem tady spokojený. V klubu funguje všechno na jedničku.

Krnov - Poruba B
Krnov v domácí aréně neuspěl, série se stěhuje do Poruby