Po remíze v základním čase rozhodl v prodloužení o zisku dvou bodů Pavel Michálek. Výsledek ovšem nahrál okresnímu rivalovi z Horního Benešova, na vedoucí Krnov teď ztrácí jen tři body.

„Řekl bych, že remíza by utkání slušela víc, poslední třetinu jsme domácí opravdu tlačili,“ usmíval se trenér Karviné Petr Vaštík. Naopak domácí kouč litoval ztraceného bodu. „Já myslím, že to byla spíše prohra,“ řekl v ironii a okamžitě dodal: „Vedli jsme 5:3, ale odevzdali jsme zápas a zbytečně přišli o bod.“

Branková kanonáda začala už v první třetině

Během půl hodiny dali pět branek, ve druhé polovině utkání se odmlčeli, dlouho němá hokejka kanonýra Michálka se poprvé ozvala až v prodloužení - útočné pojetí hry Krnova se divákům líbilo, přestože jich už v letošní sezoně přišlo do Krystalu víc. Vždyť hned v první třetině padlo dohromady šest gólů, z toho čtyři v hostující síti.

Krnovští sice zápas nerozehráli dobře a už brzy prohrávali o branku, záhy ale srovnal Kubík. Později následovala gólová smršť: z kraje 10. minuty nejprve skóroval Tichý, chvíli na to se podruhé trefil Kubík, po čtvrthodině se v přesilové hře napřáhl Hudečka a od modré vypálil golfem nechytatelný projektil. Mezitím však snížil na 1:3 pro domácí karvinský Pytlík, když se štěstím přehodil lapačku brankáře Masného.

Zahozené šance: Smůla, nebo liknavost?

Svěřenci trenéra Plánovského dostali na vlastním ledě lekci z produktivity. Nejen v první, ale také ve druhé třetině měli výraznou převahu a především řadu velkých, ne-li stoprocentních šancí. Jenže Dvořák, Hudečka či Kubík - a nejen oni - pálili z dobrých pozic mimo branku, případně puk zlikvidoval gólman Volf. Po první přestávce se tak prosadil jen Bednárek.

Zahozené šance krnovského trenéra Plánovského rozlítily. Nejen proto, že v poslední třetině už byli hosté lepší a karvinský David Vaštík dvěma góly smazal náskok domácích. „Jezdili na nás v přečíslení, tak se hokej hrát nedá,“ ohlédl se za utkáním. „Hráče jsem upozorňoval, ať dáme branku. Hráli jsme jejich hru namísto toho, abychom za stavu 5:3 dali ještě jeden gól a jasně vyhráli. Bohužel, naši hráči tu poslední třetinu proflinkali.“

Michálek hru rozetnul

Prodloužení netrvalo dlouho. Než se hosté stačili rozkoukat, bylo po zápase. Pavlu Michálkovi stačily jen necelé dvě minuty k tomu, aby roztleskal domácí publikum. Soupeře obral u středového kruhu o puk, z nájezdu posadil šikovným blafákem Volfa na zadek a zakončil do prázdné branky.

„Alespoň ty dva body jsme si zasloužili. Je úplně jedno, jestli dal branku Michálek nebo někdo jiný, hokej je kolektivní hra a hraje se na góly,“ vykládal trenér Antonín Plánovský. Jeho protějšek na lavičce Karviné byl ale jiného názoru: „V závěrečné třetině jsme byli určitě lepší a myslím, že naše vítězství by bylo i zasloužené. Bohužel rozhodla hrubá chyba v prodloužení, ale to se v hokeji stává.“

HK Krnov - SK Karviná 6:5 (4:2, 1:1, 0:2, 1:0)
Branky: 2. Kubík (Vlašánek), 10. Tichý (Mavienka, Bednárek), 11. Kubík (Vlašánek, Kostovský), 15. Hudečka (Tichý), 29. Bednárek (Hudečka), 62. Michálek - 2. Belanec, 13. Pytlík, 23. Zakutanský, 43. a 55. Vaštík.
HK Krnov: Masný (Kolbert) - Bednárek, Mavienka, Ševčík, Haleňák, Petr Dvořák, Tvardek, Holeš, Hudečka, Tichý, Michálek, David Dvořák, Pavlica, Kubík, Kostovský, Vlašánek, Miškov, Vlček.
Trenér: Antonín Plánovský.