Už v osmé minutě dostal Bednárek trest na dvě plus dvě minuty a Nový Jičín obě dvouminutovky zužitkoval a dostal se do dvougólového vedení. Jenže domácí celek brzy odpověděl a také otočil. V šestnácté minutě už vedl 3:2.

„To jsem si říkal, že jsme dokázali hned otočit a teď už budeme zápas kontrolovat. Těžce jsem se mýlil," usmál se kouč Krnova Jaroslav Plánovský. V poslední minutě první části hosté během dvaceti vteřin dvěma trefami zase překlopili skóre na svou stranu. „Byly to fatální chyby gólmana. Filipovi Kolbertovi tenhle zápas nevyšel," komentoval Plánovský a dodal:

„Chtěl jsem ho střídat už po třetí brance, ale říkal jsem si, že těch pár desítek vteřin už to vydrží. Jenže jsme inkasovali počtvrté."

Od druhé části se do branky postavil Mužík. A konečně se probudili krnovští střelci. Pěti brankami ve druhé třetině otočilo domácí mužstvo znovu vývoj, tentokrát na 8:4. Přesto Novojičínští ještě do přestávky dvěma góly snížili. „Zase to byly branky po chybách. Chyba v útočném pásmu a jeli sami na brankáře. Šestý gól, to bylo takové plácnutí od mantinelu," poznamenal krnovský trenér.

V poslední části už hostům docházel dech. „Přijeli jen se dvěma pětkami, ale dohrávali v devíti, když se jim zranil hráč. Už pak nemohli, tak my jsme jim nasázeli další branky. Když dostali dvanáctou, zabalili to," říkal Jaroslav Plánovský.

Krnov v divokém zápase porazil Nový Jičín 14:6. „No diváci si s těmi góly přišli na své," začal hodnocení kouč a pokračoval: „Dá se říct, že soupeř si za celý zápas nic nevytvořil. Dal sice šest branek, ale čtyři šly na vrub gólmanů, další dva po našich hrubkách. Hra celkově byla hrozná. Nemůžeme s předposledním týmem šestkrát inkasovat. Těší mě jenom to, že jsme dali tolik gólů, i když soupeř byl hodně nedůsledný, tak nám to usnadnil."

HK Krnov – HK Nový Jičín B 14:6 (3:4, 5:2, 6:0)
Branky a asistence: 11. Weiss (Tošenovjan), 14. Holeš (Tošenovjan), 16. Bednárek (Ševčík), 21. Tošenovjan (Holeš), 23. Kostovský (Pavel Michálek), 28. Kostovský (Ševčík), 30. Kysučan (Havlíček, Tomáš Michálek), 37. Pavel Michálek (Kostovský), 41. Kysučan (Kostovský), 48. Weiss (Tomáš Michálek), 49. Havlíček (Kubík), 53. Pavel Michálek (Kostovský), 56. Pavel Michálek (Kostovský), 59. Kysučan (Kostovský, Ševčík) – 8. Hudec (Rosypka), 8. Daron, 20. Daron, 20. Rosypka, 34. Hermann, 38. Daron (Fajmon)
Krnov: Kolbert (21. Mužík) – Bednárek, Hon, Tomáš Michálek, Vysloužil, Holiš, Žídek – Kosovský, Pavel Michálek, Ševčík – Holeš, Weiss, Tošenovjan – Kysučan, Kubík, Havlíček – Závodník. Trenér: Jaroslav Plánovský

Bohumín - Krnov

V první třetině souboje Bohumína s Krnovem se moc šancí nerodilo. Až přišla chyba v obranném pásmu a domácí vedli. Také druhou branku Bohumína předznamenala krnovská chyba. Po špatné přihrávce v pásmu sice Mužík první ránu kryl, jenže na následnou střelu po přihrávce z první neměl nárok.

Bohumín byl hokejovější i ve druhé části, ale do poloviny utkání držel krnovské naděje Mužík. Jenže pak Hon prohrál bruslařský souboj a domácí útočník trefil přesně pod víko. Zkorigovat stav mohl Weiss, jenže jeho dorážka do prázdné brány šla nad.

Pak byl před gólmanem sám Kysučan, také nedal. A tak půlminutu před sirénou Bohumín trestal. Mužík nejprve vychytal Ivana, na dorážku už neměl, 4:0. Počátěk třetí části vyšel lépe Krnovu. Tošenovjan zblízka vyprášil jen lapačku domácícho gólmana. Ale chvíli po něm už se prosadil Holeš, 4:1.

Pak hrál Krnov přesilovku, ale radovali se domácí. Javín našel najetého Ivana a ten odkopall Mužíka blafákem. Tři minuty před koncem Bohumín skóre uzavřel. na souhře se podílela celá pětka, puk putoval do odkryté branky, 6:1.

HC Bospor Bohumín – HK Krnov 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Branky a asistence: 11. Kropka (Gola), 16. Buček (Javín), 32. Gelnar (Král), 40. Křibík (Ivan), 53. Ivan (Javín), 57. Buček (Ivan, Javín) – 47. Holeš (Weiss)
Krnov: Mužík – Faksa, Hon, Tomáš Michálek, Volf, Ševčík, Vysložil – Kostovský, Pavel Michálek, Kysučan – Holeš, Weiss, Tošenovjan – Holiš, Havlíček, Závodník. Trenér: Jaroslav Plánovský

Martina Faksu (vpravo) trenér Jaroslav Plánovský po utkání chválil. Na snímku brání urostlý krnovský bek jednoho z nejnebezpečnějšíh hráčů Bohumína, Davida Mikšana.Zdroj: DENÍK / Pavel Habram

Martina Faksu (vpravo) trenér Jaroslav Plánovský po utkání chválil. Na snímku brání urostlý krnovský bek jednoho z nejnebezpečnějšíh hráčů Bohumína, Davida Mikšana. foto: Deník/Pavel Habram

Jaroslav Plánovský: Hra už nebyla tak špatná, ale na jeden gól se v hokeji nevyhrává

Trenér krnovských hokejistů Jaroslav Plánovský musel se svým týmem skousnout v Bohumíně porážku 6:1. Hosté sehráli s jedním z favoritů krajské ligy překvapivě vyrovnané utkání, bohužel kamenem úrazu se opět stalo neproměňování šancí. Naopak zkušený protivník své příležitosti beze zbytku využil.

Prohra 6:1 se asi dost špatně hodnotí, že?

Z naší strany to už nebylo tak špatné jako v předchozích zápasech. Ale na druhou stranu, domácí proměnili skoro všechno, co měli. Právě v proměňování šancí byl hlavní rozdíl. Nám to v koncovce skřípe. Dali jsme jeden gól a to je v hokeji málo.

I když Bohumín patří k favoritům soutěže, nezdálo by se, že by vás přehrával.

Byl to hokej nahoru a dolů. Jenže my jsme dělali chyby. První gól předcházela chyba na modré čáře, u druhého byl neobsazený hráč a trefil z první. A když my neodpovíme a nedotáhneme, tak se těžko hraje. Už to bylo lepší, ale jedno je pořád stejné, nedáváme góly.

V dresu Bohumína hrají bývalí extraligoví hráči Marek Ivan, Miroslav Javín nebo David Mikšan. Je to na ledě hodně znát?

Jsou to strašně zkušení hokejisté. Vlastně oni ten zápas rozhodli, dali tři góly. Bylo to krásně vidět, když jsme hráli přesilovku a dostali v ní branku. Oni mají na ledě obrovský přehled. Však ten puk šel po ose Javín, Mikšan na Ivana a ten jel sám na našeho gólmana a chladnokrevně proměnil. Javín perfektně rozehrává, není rychlý, ale těží ze zkušeností. A když obránce umí rozehrát, to je pro tým perfektní.

Asi by se vám dva tři takoví hráči hodili do týmu, že?

Ti by se hodili každému trenérovi (směje se). U nás v obraně to je někdy takové bolavé, dáme si přihrávku naslepo nebo na obsazeného hráče. Ale nevázne to jenom u beků, někdy jim útočníci utíkají. Ta součinnost obránce-útočník nám kolikrát chybí.

Polovinu zápasu se šance rodily hodně těžko, ale pak zase ve druhé půlce jich bylo požehnaně.

Je to pravda, ta první půlka byla hodně o bruslení, ale před branku se útočníci moc nedostávali. Začalo to až v polovině druhé třetiny a pokračovalo ve třetí třetině. Třeba ve druhé třetině jsme měli dost šancí na to, abychom skóre stáhli na jeden dva góly a dalo by se ještě hrát. To samé ve třetí části. Hrajeme přesilovku, nedáme, a tak nám soupeř ujede a rozhodne.

Jde hra oproti posledním utkáním alespoň trošku nahoru?

V tomhle utkání, i když jsme prohráli, už bylo vidět, že se pomalu zvedáme. Velice dobře zahrál Martin Faksa. I když trénuje minimálně, odehrál perfektní zápas. Jde to nahoru, ale když nedáte góly, tak ten tým není takový nahecovaný. Když dáte kontaktní gól, hned se manšaft zvedne, jenže to je u nás problém.