„Nesoustředili jsme se na začátek utkání a myslím, že jsme na to i doplatili," říkal šéf hornobenešovských hokejistů Jaroslav Strmiska. Hosté se prosadili už po čtrnácti vteřinách a o další tři minuty později přidali druhou branku, která je uklidnila.

Domácí se nemohli dostat v průběhu první části do tempa a pokračovali ve velmi matném výkonu. Na další branku hostů sice dokázal Horní Benešov do první přestávky odpovědět, ale to bylo z jeho strany vše.

Stejný obraz přinášela i prostřední část hry. Hosté byli na ledě mnohem viditelnější a měli kotouč častěji na svých holích. Bohumín si po dobrých kombinacích vytvářel další možnosti ke skórování a přidával další branky. Domácí snaha přinesla jen korigující branku a po dvou třetinách se zdálo být utkání rozhodnuto.

„V kabině bylo po druhé přestávce hodně rušno. Myslím, že to výrazně pomohlo, a začali jsme hrát," dodal Strmiska. Velký obrat nastal v závěrečné části. Jedenáct minut před koncem byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání kapitán Marek Ivan a vývoj zápasu se otočil. Domácí hokejisté zatlačili soupeře k jeho bráně a kromě dvou branek v síti Bohumína měli spoustu dalších brankových příležitostí.

Když ale ani závěrečný nápor již další branku v síti hostů nepřinesl, radoval se z vítězství 7:5 hostující Bohumín. „V závěrečné části se vývoj utkání zcela otočil. Začali jsme hrát a hostům jsme ještě pořádně zatopili. Na body to už ale bohužel nestačilo," hodnotil střetnutí Jaroslav Strmiska.

TJ HORNÍ BENEŠOV – HC BOHUMÍN 5:7 (1:3, 1:4, 3:0)
Branky a asistence: 15. Alexandr Lhotský (Fraš), 35. Fibrich, 43. Zigmund (Pražák), 48. Zigmund (Vajda), 51. Tomáš Lhotský (Vrábel) – 1. Král (Mikšan), 6. Ivan (Mikšan), 19. Gelnar (Křibík), 28. Buba (Mikšan), 32. Kropka (Král, Ivan), 36. Plhoň (Buba), 40. Kropka (Ivan, Javín)
Horní Benešov: Kober – Alexandr Lhotský, Bendík, Zigmund, Fraš, Kovalovský (35. Adamec) – Trubka, Pělucha (41. Podzimný), Fibrich, Vrabel, Tomáš Lhotský – Vajda, Pražák, Hejhal, Hlista. Trenér: Marek Harazim