Přes počáteční převahu domácích a několik velmi dobrých zákroků Mužíka v brance Krnova to byli právě krnovští hráči, kteří se ujali vedení. Skóre otevřel z mezikruží Michal Tošenovjan, který střelou zpoza domácího obránce překvapil gólmana. Vedení pak hosté z Krnova udrželi až do konce první periody.

Druhou třetinu začali opět lépe domácí, když hned na počátku srovnali po přečíslení krnovské obrany. Nerozhodný stav ale netrval dlouho. Po vhazování si najel na střed hřiště Radek Vlašánek přízemní střelou opět posunul hosty z Krnova do vedení. O několik minut později si krnovští hokejisté nerozumněli při střídání a byli potrestáni menším trestem. Tuto příležitost domácí využili a podruhé srovnali průběžný stav utkání, 2:2.

Skóre však do konce třetiny nevydrželo. Na konci kombinace prvního útoku po ose Vlašánek, Pavel Michálek, Kostovský se posledně jmenovaný z první nemýlil a zavěsil puk pod horní tyčku. Když už to vypadalo, že hostující hráči odejdou do kabin s jednobrankovým vedením i po druhé třetině, dotlačil jeden z domácích útočníků puk do Mužíkovy svatyně, srovnáno na 3:3.

V poslední části hry zůstali hosté věrni dosavadnímu vývoji utkání a po kombinaci Havlíčka s Kubíkem šli počtvrté v utkání do jednobrankového vedení. To vydrželo až do 57. minuty, kdy se propadla obranná dvojice hostí na vlastní modré a po závaru před Mužíkem domácí zase srovnali stav.

Následné vyloučení Havlíčka dalo Studénce početní výhodu, kterou opakovanou dorážkou přes beton velmi dobře chytajícího Mužíka využili ke vstřelení vítězné branky utkání. Závěrečná power-play Krnova už na výsledku nic nezměnila. Hosté si odvezli i z druhého přípravného utkání z hřiště soupeře porážku.

HC Studénka – HK Krnov 5:4 (0:1, 3:2, 2:1)
Branky Krnova: Tošenovjan (Pavel Michálek), Vlašánek (Pavel Michálek), Kostovský (Pavel Michálek, Vlašánek), Kubík (Havlíček)
Krnov: Mužík – Tomáš Michálek, Volf, Vysloužil, Ševčík – Vlašánek, Pavel Michálek, Kostovský – Tošenovjan, Kubík, Holeš – Havlíček, Holiš. Trenér: Jaroslav Plánovský