Zastupitelstvo se sešlo 9. května s tím, že už je na čase za kauzou krnovský hokej udělat definitivní tečku. Starostka Alena Krušinová si postěžovala, že rozhovor s manažerem HK Krnov Romanem Tichým, otištěný v Deníku, byl neobjektivní a pak bývalý starost a Josef Hercig ujistil kolegy, že pracovní skupina, jejímž byl členem, kontrolovala hokejisty poctivě.

Tím byla veškerá rozprava u konce. Dokonce ani hokejisté tentokrát nevyslali své zástupce, aby se pokusili rozhodnutí zastupitelů ještě ovlivnit. Zastupitelstvo téměř jednohlasně vystavilo hokejistům vratku ve výši 190 tisíc korun. Původně z deseti kontrolovaných sportovních organizací tři měly problém vyúčtovat dotace. Florbalisté z Orcy přiznali pochybení a káli se, TJ Lokomotiva Krnov nedostatky v účetnictví rychle napravila, ale sporných bodů v hospodaření HK Krnov bylo tolik, že ho musela opakovaně přezkoumat skupina pověřená zastupitelstvem.

Vrácení dotace má dva hlavní důvody. „U více než čtyřiceti členů hokejového klubu nebyla respektována věková hranice 18 let, která odděluje sport dětský a mládežnický od sportu dospělých. Druhým důvodem je limit na výplatu trenéra. V podmínkách je stanoveno, že příspěvek města na trenéry tvoří maximálně dvacet procent nákladů, což hokejový klub překročil. U trenérů i věkové hranice je porušení pravidel jednoznačné a prokazatelné. Dál se není o čem bavit," konstatoval zastupitel Miroslav Kozelský na předchozím zasedání zastupitelstva v závěru března.

„Pokud hokejistům ustoupíme, bude to signál pro ostatní sportovce, že jsme benevolentní. Bude to nespravedlivé vůči všem, kdo účetnictví vedou řádně, i vůči těm, kteří v minulosti kvůli pochybení museli dotace městu vracet," dodal Kozelský. Tehdy na zasedání zastupitelstva vystoupil také předseda HK Krnov Milouš Dvořák, aby vysvětlil, proč hokejisté vedli účetnictví tímto způsobem.

„Hokejoví junioři, jak známo, nehrají do 18, ale do 21 let. Tato soutěž v Krnově sice už skončila pro nedostatečnou členskou základnu, ale předchozí tři roky po sobě jsme stejným způsobem přijímali a vykazovali městské dotace, a vše bylo v pořádku. Nikdo nás neupozornil, že něco děláme špatně," vyjádřil se Dvořák k věku hráčů a postěžoval si, že kontroloři příliš nerozumí organizační stránce hokejových klubů a soutěží ani financování provozu zimního stadionu.

Předseda hokejového klubu Dvořák podal zastupitelům vysvětlení i k překročení dvacetiprocentní hranice nákladů na trenéry. „Je sice pravda, že v určitých konkrétních případech byla tato hranice překročena, ale ne v celkové souhrnné částce za všechny trenéry. Tam to sedí. Nic jsme neukradli, nikdo se z dotací neobohatil. Jde jen o výklad slovíček," informoval zastupitele Dvořák.

Jak se zdá, zastupitelstvu, ani těm, kteří kontrolovali účetnictví HC Krnov, takové zdůvodnění nestačilo. „Tato situace není jednoduchá pro vedení klubu ani pro hráče, protože finanční pomoc města tvořila asi třetinu našeho rozpočtu. Hokej děláme srdcem a je pro nás čest hájit barvy Krnova. Uděláme vše pro to, aby hokej v Krnově pokračoval," konstatoval manažer HK Krnov Roman Tichý.