Hokejisté Horního Benešova dosáhli v loňském ročníku krajské ligy až na semifinále a i v letošním ročníku by chtěli hrát v soutěži důstojnou roli. Ve svém úvodním utkání na ledě Nového Jičína to také Hornobenešovští prokazovali. Hosté byli v úvodní části aktivní, ale střelecky se prosadili jako první domácí. Horní Benešov reagoval zvýšeným úsilím a dokázal výsledek otočit na svou stranu.

Nový Jičín ale do přestávky srovnal a od prostřední části se začínalo znovu. Druhá část utkání byla značně neurovnaná. Oba týmy měly ve své hře nepřesnosti. Úspěšnější byl ale ve druhé části hostující kolektiv, který se znovu dokázal dostat do vedení a před poslední třetinou držel naději. V závěrečné třetině dostala hra náboj. Domácím se podařilo srovnat, ale dobře hrající hosté znovu kontrovali a šli do vedení 4:3.

Hra se přelévala od jedné brány ke druhé a před oběma brankáři bylo rušno. Hornobenešovští drželi naději na vítězství v utkání až do posledních vteřin zápasu. V nich ale inkasovali vyrovnávací gól a zápas dospěl do prodloužení. Hosté si vypracovali příležitosti utkání rozhodnout, ale nevyužili je. Naopak udeřilo na druhé straně. Za podražení domácího hráče nařídil sudí zápasu proti Hornímu Benešovu trestné střílení a z něj rozhodli domácí hokejisté o svém vítězství.

Horní Benešov si odvezl z ledu Nového Jičína cenný bod a v sobotu od 17 hodin se poprvé představí svým příznivcům v domácím utkání s HC Kopřivnice.

HK Nový Jičín B – TJ Horní Benešov 5:4 pp (2:2, 0:1, 2:1, 1:0)
Branky Horního Benešova: Kovalovský (Zigmund, Hejhal), Palinčák (Tomáš Lhotský), Zigmund
Horní Benešov: Pospíšil – Pělucha, Radim Lhotský – Parma, Trubka – Fišera, Schreier – Palinčák (Pavlíček), Fraš, Tomáš Lhotský – Kovalovský, Zigmund, Baďura – Čermák, Hejhal, Bensch. Trenér: Marek Harazim, vedoucí: Antonín Pražák