Krajský přebor má za sebou už šest kol a tým, který v minulém ročníku měl problémy se záchranou Slavoj Olympia, zatím jen jednou ztratil body. Stalo se tak během uplynulé soboty na hřišti Staré Bělé, kde hostující výběr remizoval 1:1.

Plnou porci devadesáti minut vstřebal nový bruntálský forvard Tomáš Adamovský, avšak tentokrát vyšel gólově naprázdno. Sám se také vyskytl u několika dobrých možností. „Především v prvním poločase jsme měli několik šancí. Klidně jsme mohli dát dva nebo tři góly. Měli jsme smůlu.

Jsou to pro nás sice první ztracené body v sezoně, ale důležité je, že jsme se udrželi v čele tabulky. Soutěž je dlouhá a pokračujeme dále,“ komentoval muž, jenž je společně se zkušeným útočníkem Zdeňkem Orságem hlavním tahounem ofenzivy Slavoj Olympie.

Bodová ztráta se na dobré náladě v kabině nijak nepodepsala: „Atmosféra je stále skvělá. Toto škobrtnutí ji nemůže narušit. Myslím si, že se v Bruntálu sešli samí dobří lidé. Nemáme mezi sebou žádné konflikty a táhneme za jeden provaz.“

OSM LET KOPAL ZA SFC OPAVA

Tomáš Adamovský osm let působil ve Slezském FC Opava, kde usiloval o prosazení se do druholigového áčka, nakonec se však rozhodl vrátit do města, odkud pochází. „Čekal jsem, jestli v áčku nedostanu příležitost. Momentálně mi je dvacet a nejblíže jsem prvnímu tým byl zhruba před rokem, kdy jsem vyšel z devatenáctky, s níž jsem hrál nejvyšší dorosteneckou soutěž.

Prosadit se mi ale nakonec nepovedlo. V Opavě jsem byl dlouho, celkem osm let, a tak jsem chtěl zkusit něco nového. Z mého pohledu nebyl takový rozdíl hrát za opavské béčko divizi anebo krajský přebor v Bruntálu,“ poznamenala nová letní akvizice Slavoj Olympie, podle níž svou roli sehrál ještě jeden velice důležitý faktor:

„Dodělal jsem školu, automechanika. Žijeme s rodinou ve Starém Městě nedaleko Bruntálu a provozujeme autoservis. Chtěl jsem se teď vydat tímto směrem. Další velkou výhodou je, že na bruntálské hřiště to mám kousek, zhruba dva nebo tři kilometry.

Myšlenky, že bych si v budoucnu zahrál ve vyšších soutěžích, se nevzdávám. Teď jsem se ale rozhodl pro Bruntál a bylo by blbé, kdybych brzy po svém příchodu zase odešel jinam.“

CHCE POSTOUPIT DO DIVIZE

V novém mužstvu má důležitou úlohu. Nastupuje na hrotu a střílení branek leží hlavně na jeho bedrech. A v nové sezoně své úkoly také svědomitě plní. V šesti zápasech si připsal celkem pět gólů. Stejně jako druhá velká letní posila Marek Kyselý.

Současné bruntálské výsledky napovídají tomu, že vyšší soutěž by si možná mohl zahrát právě v Bruntálu. „Divizi by si město rozhodně zasloužilo a byla to i první věc, na kterou jsem se před příchodem do klubu ptal, jestli je hlavním cílem postoupit.

Klub za tím jde, ale čeká nás ještě dlouhá cesta. Nejlepší týmy jako Čeladná, Dětmarovice a další jsou teprve před námi,“ komentoval Tomáš Adamovský, jenž kromě Opavy pobyl i dva měsíce v olomoucké Sigmě:

„Bylo to po žácích, předtím než jsem šel do mladšího dorostu. Nakonec to ale nevyšlo. Nejspíš jsem tamní trenéry nezaujal,“ pokračoval čerstvě dvacetiletý útočník, jenž před sezonou mohl zamířit do Rýmařova, který hraje třetí ligu. „Byla šance tam jít, ale nakonec to nedopadlo,“ přiblížil bývalý forvard Opavy, který v minulosti nastupoval i na kraji zálohy:

„Buď jsem hrál na hrotu anebo v záloze. V útoku mi to ale asi sedí více.“