Osm mužstev mladých fotbalistů U11 bojovalo v pondělí 29. srpna na hřišti v Moravskoslezském Kočově v předkole „Ondráškovka Cupu 2017" o dvě postupová místa do kvalifikačního turnaje v Přerově. Odtud si pak finálovou účast v Praze na stadiónu Slavie v Edenu zajistí pouze nejlepší čtyři.

Družstva FK Jeseník, FK Krnov, Juventus Bruntál, Tatran Všechovice, SK Loštice, Mokré Lazce, Tatran Štitina a FC Slavoj Olympia Bruntál se spolu utkala systémem každý s každým o dvě postupová místa do přerovské kvalifikace.

Mezi týmy olomouckého a ostravského kraje bojovali o postup i tři zástupci okresu Bruntál. Nejlépe si vedli mladí fotbalisté FC Slavoj Olympia Bruntál v sestavě Matyáš Kutlák, Jakub Raab, Dominik Šuta, Adam Bryndáč, Adam Čmiel, Matyáš Hanus, Filip Pešat, Michal Černohorský, Jonáš Burik a Luděk Mihovský, kteří kráčeli od prvního utkání za vítězstvím v turnaji a postupem do Přerova.

V prvním utkání nastoupili naděje SO Bruntál proti Všechovicím a po jasné převaze zvítězili dvěma brankami Hanuse, jedné Černohorského, Pešata, Raaba a jedné vlastní hladce 6:0.

Ve druhém duelu čekali na Bruntál fyzicky vyspělí hráči Loštic. Bruntálský tým měl po celý zápas převahu a nakonec ji přece jen v závěru vyjádřil brankou Bryndáče. Jeden z favoritů turnaje, velmi kvalitní FK Jeseník, byl dalším soupeřem bruntálských mladíků. Ve výborném utkání šli Jeseničtí hned v úvodu do vedení. Bruntálský kolektiv ale dokázal brankami Hanuse a Raaba výsledek otočit na svou stranu.

Rozehraný tým Slavoj Olympia Bruntál pokračoval v turnaji zápasem s Mokrými Lazcemi a ani tady nedal soupeři šanci. Po kvalitním výkonu zvítězil góly Hanuse, Černohorského a Raaba poměrem 3:0.

Okresní derby proti FK Krnov bylo pátým vystoupením starší přípravky SO Bruntál v předkole Ondrášovka Cupu. Bruntálští fotbalisté hráli od začátku výtečně a krnovskému rivalovi nedali žádnou šanci na dobrý výsledek. Dvě branky Hanuse, jedna Pešata, Šuty a Černohorského stanovily výsledek na jasných a zasloužených 5:0 ve prospěch SO Bruntál, který byl už velice blízko postupu.

V předposledním utkání turnaje nastoupili proti sobě v městském derby Slavoj Olympia a Juventus. Hráči SO začali dobře a šli rychle po gólech Černohorského a Raaba do vedení. V dalším průběhu ale trestuhodně zahazovali jednu šanci za druhou a v závěru přišel trest. Bojovní hráči Juventusu nejprve snížili a na samotném konci vstřelili vyrovnací gól na konečných 2:2. Tím jako jediní sebrali svému soupeři na turnaji body.

V posledním utkání na fotbalovém klání mladých nadějí U11 bylo soupeřem SO Bruntál mužstvo Štítiny. Bruntálský tým měl utkání ve své režii a vytvářel si spoustu šancí. Nakonec jednu jedinou využil. Po vydařené střele Hanuse si FC Slavoj Olympii Bruntál zajistil vítězství nejen v utkání, ale i v celém turnaji. Byl z toho také jasný postup z první příčky do přerovské kvalifikace, která se uskuteční v pátek 14. října na stadionu místní Viktorie.

SO Bruntál tam bude mít soupeře v týmech MFK Karviná, FC Slovácko, Viktoria Přerov, MŠK Žilina, Baník Ostrava, FC Třinec, MFK Frýdek-Místek, MFK Vítkovice a FK Jeseník. Postup do pražského Edenu ve dnech 20. a 21. května příštího roku si zajistí jen nejlepší čtyři z tohoto turnaje.

„Kluci dnes za výkony a i konečný výsledek určitě zaslouží velikou pochvalu. Turnajem prošli suverénně a utekl jim jen jeden remízový zápas. Máme za sebou poměrně náročnou část přípravy a myslím, že to zvládají na svůj věk dobře. Je pravdou, že nám dnes hodně pomohl Kuba Raab, který tým výborně dirigoval. Přidali se ale i ostatní a je z toho dobrá hra i výsledek," řekl k vystoupení starší přípravky FC SO Bruntál v předkole Ondrášovka Cupu 2017 v Moravskoslezském Kočově trenér Jiří Stanovský.

Páté místo obsadil na turnaji druhý bruntálský zástupce Juventus a o příčku níže na šesté pozici skončil FK Krnov.