Vysokou porážku 1:4 utržili v ostravské Porubě fotbalisté Starého Města. Za silným soupeřem zaostávali prakticky po celý průběh zápasu, byť si vypracovali několik nadějných příležitostí . Jedinou branku hostů nakonec vstřelil v 68. minutě Píca. Starému Městu se v jarní části sezony příliš nedaří. Aktuálně bilancuje na 12. příčce s velkou ztrátou na čelo soutěže.

Poruba – SK Staré Město 4:1 (2:0)

Začátek utkání se hostům paradoxně vydařil. Hned v prvních minutách zahrozili před domácím brankářem. Již úvodní akce ale naznačila, že koncovka hostujících fotbalistů nebude v utkání silnou zbraní. Naopak domácí na gól dlouho nečekali. Prosadili se v 15. minutě, když po rohovém kopu vstřelili první branku. Staré Město zreagovalo snahou o vyrovnání.

Ve 22. minutě se ocitl sám před brankářem Pánek, ale ve výborné pozici zklamal. V podobné situaci o dvě minuty záhy figuroval i Domiter. I jeho střela však postrádala gólové zakončení. Krátký nápor hostů zakončil Píca, ani staroměstský kanonýr ale nemířil mezi tyče. Nedáš, dostaneš. Domácí tým tlak hostů ustál a před přestávkou ve 44. minutě udeřil podruhé.

Do druhé půle hosté vkročili aktivně a pokoušeli se zvrátit nepříznivý vývoj utkání. Staroměstští si v úvodu vypracovali nadějné příležitosti, ale branky se nedočkali. Naopak góly padaly na druhé straně hřiště. Produktivitu Poruby reflektovala brzká třetí branka. Píca dal čestný gól Hosté pod tíhou hrozby vysoké porážky zápas nevzdali a bojovali o výsledek.

Naději do řad staroměstského týmu vlil v 68. minutě Píca. Po standardní situaci si zpracoval míč a přesnou střelou nedal gólmanovi šanci. V závěrečných minutách hosté otevřeli hru a hnali se do útoku. Naopak domácí se spoléhali spíše na protiútoky. Staré Město hrozilo před brankou Poruby, ale domácí tlaku soupeře odolávali. A v poslední minutě utkání vstřelili z brejkové situace čtvrtý gól.

Byť Staré Město v Porubě neodvedlo špatný výkon, neplodná koncová fáze jej připravila o lepší výsledek. A ten svěřenci trenéra Přemka Píci potřebují jako sůl. Na jaře se týmu nedaří a z posledních tří utkání získali jediný bod. Staré Město v krajském přeboru stagnuje a ztrácí kontakt se středem tabulky. V příštím kole se staroměstští fotbalisté utkají s posledním Lichnovem. Cílem jsou tři body.

Branka: 68. Píca. Staré Město: Belej, Urban (67. Kopec), Samson, Paulík, Michna, Hanák (76. Odstrčil), Zabloudil, Šanda (46. Hanus), Pánek, Píca, Domiter.