Bruntál – Krnov 2:3

Nešťastným hrdinou šlágru 11. kola krajského přeboru se stal Tomáš Domiter. Do přestávky poslal dvěma góly domácí do překvapivého vedení a svěřenci trenéra Zabloudila sahali po druhé výhře v sezoně. Bruntálská pohádka o popelce ale nakonec trvala jen do 65. minuty. Opět totiž úřadoval podzimní kanonýr Ladislav Klement, který proměnil dvě penalty.

Černou kaňku daly jinak atraktivnímu utkání až příliš tvrdé souboje. Zejména ve druhé půli se na hřišti jiskřilo a jen zázrakem se některé zákroky obešly bez zranění. Sudí Christoph rozdal celkem pět karet, ale řadu situací mohl trestatmnohemčastěji.

Hrozby bruntálské kabiny kvůli odvolání bývalých trenérů Jedličky a Stefanovského nakonec vzaly za své. Do okresního derby z hráčů základní jedenáctky nezasáhl pouze kapitán Daniel Hoffman. V brance domácích dostal přednost Sobotka, jenž v minulém zápase v Oldřišově podal bravurní výkon.

Bez překvapení zůstala i krnovská sestava. Jen na hrotu bojoval celý zápas mladý útočník Jiří Bačovský. I proto, že krnovský stratég musel už v 15. minutě střídat Řeháčka, který si nešťastně při odkopu zranil koleno.

Vedení se ale ujali hosté krátce po Toldiho nástupu na trávník. Ve 20. minutě po straně unikal Tomáš Hudský a výborným centrem našel hlavu Bačovského. Ten se uvolnil mezi dvojicí nedůrazných beků a elegantní hlavičkou do země otevřel skóre utkání.

Boj namísto fotbalu

Vedoucí branka za hosty ale odvedla spíše medvědí službu. Krnovská ofenzíva ztratila na otáčkách a ke slovu se dostával Slavoj. Ve 30. minutě zužitkoval minelu hostující defenzívy Ševčík, po jehož centru hluboko do šestnáctky Domiter vyrovnal střelou k tyči.

Za necelých deset minut se domácí hrdina radoval podruhé. Krátce před odchodem do kabin si Tomáš Domiter naběhl na Vajďákův centr ze standardní situace a hlavičkou poslal míč za Toldiho záda.

Bruntálská senzace trvala téměř půl hodiny. Zatímco krnovská marnost v ofenzivě končila zpravidla ještě před šestnáctkou, Zabloudilovi svěřenci sahali po nečekaném vítězství. Do té doby, než Antonín Hudský poslal na trávník Mituru. Ten se v 65. minutě dravě probíjel do vápna a Cabal jej už v šestnáctce faulem poslal k zemi. K pokutové značce se postavil krnovský snajpr Ladislav Klement, jenž tvrdou střelou k levé tyči potvrdil podzimní fazonu.

Jen záhy krnovský kapitán postrčil skvělý míč do stoprocentní šance Tomáši Hudskému, který se ale v koncovce unáhlil a střelou ze sedmi metrů minul Sobotkovu branku. Nepsané fotbalové pravidlo nedáš, dostaneš málem potvrdil v 70. minutě Chudý. Z pravé strany hřiště sice dostal výborný centr, ale jeho hlavička letěla vysoko nad břevno. Mírný tlak bruntálského mužstva vystupňoval znovu Chudý, ale jeho průnik do vápna zastavil včasným vyběhnutím Toldi. A Vajďákova prudká střela skončila jen na rohu.

Vypjatou půlhodinu tvrdých soubojů ukončil až Ladislav Klement. Konci nadějím na senzační výsledek Slavoje dal definitivu opět z penalty. Po ruce domácího Kopce už nikdo nepochyboval o tom, že si míč na pokutovou značku postaví krnovský kapitán. A pátou podzimní trefou rozhodl o šťastném vítězství hostujícího mužstva.

Bruntál? Stále na dně

Sahali po senzaci, ale nakonec dopadli zklamaní na zem. A náraz to byl vskutku tvrdý. Bruntálský Slavoj v 11. kole krajského přeboru znovu nebodoval a stále se potácí na dně soutěže. Se čtyřmi body je momentálně nežhavějším kandidátem na sestup. Ostatně záchrana by byla snad i zákrakem. Hrozba účasti v nižší soutěži totiž nabývá reálných kontur zápas od zápasu.

Ještě o přestávce ale domácí živili šanci na senzační vítězství. Nad Krnovem vedli 2:1, v závěru první půle měli navrch. Vše bez výsledku. Veškeré naděje pohřbil krnovský kapitán Ladislav Klement. Dvě proměněné penalty dali okresnímu derby jasný ráz. Podizim plný protipólů: zatímco trápící se Bruntál ještě prohloubil svou krizi, svěřenci trenéra Hudského znovu vykročili za vrcholem krajského přeboru. Od druhých Jakbčovic je dělí pouze dva body.

Branky: 30. a 40. Domiter – 14. Hudský, 65. a 88. Klement (oba penalta).
Bruntál:
Sobotka, Michna, Chudý, Raab, Zdeněk (24. Stefanovský), Foltín (46. Cabal), Pánek, Domiter, Vajďák, Kopec, Ševčík. Trenér: Miroslav Zabloudil.
Krnov: Řeháček (15. Toldi), Kozák, Kočenda (57. Mitura), Zelník, Němeček, Vaněk (70. Juchelka), Daříček, Tomáš Hudský, Bačovský, Klement, Sabo. Trenér: Antonín Hudský.
Rozhovor s trenérem krnovských fotbalistů naleznete ZDE.
Krajský přebor.