Od úvodních minut se hrál výborný fotbal. „Na divizi, to bylo opravdu velice kvalitní utkání. Musím říct, že první půle byla hodně nadstandardní," pochvaloval si trenér Rýmařova Milan Furik a hned taky dodával: „Zasloužila se o to obě mužstva."

V první pětačtyřicetiminutovce bylo k vidění i velké množství příležitostí. Hned po čtvrthodině mohl po rohu otevřít skóre hostující krejčí, ale gólman Havířova byl na místě. Zaskvěl se i proti Radku Němcovi, kterého vychytal. A když centr Michala Furika propadl hradbou těl, zastavila balón tyčka domácí svatyně.

„Bylo tam toho dost. Ale Havířov měl taky veliké šance. Dvakrát nebo třikrát nás výrazně podržel Kameník," povídal rýmařovský kouč.

Po přestávce se pořád čekalo na první gól. Ten přišel v padesáté šesté minutě. Radek Němec se dostal do šestnáctky a na zadní tyč obstřelil brankáře. „Havířov pak zněrvózněl, otevřel hru a my jsme se pak dostávali více do šancí. A naopak soupeře jsme do ničeho nepustili, naše defenzova zahrála perfektně," podotkl Milan Furik.

Pojistka přišla sedm minut před koncem. Hosté vyhráli ve vápně souboj o míč, ten se dostal opět k Radku Nemcovi, který se znova nemýlil. Havířov hru úplně otevřel a to o chvíli později potrestal Šupák, který postupoval sám na brankáře a nedal mu šanci.

„Velká spokojenost s výsledkem i výkonem. Havířov byl výborný soupeř, hrál kombinačně, což nám sedí. Bylo to trochu o štěstí, kdo dá první gól. Ty dva další góly už padly z chyb, které Havířov udělal, když se snažil s utkáním ještě neco udělat," zhodnotil důležitý duel Milan Furik.

Havířov – Rýmařov 0:3 (0:0)
Branky: 57. Němec Radek, 83. Němec Radek, 88. Šupák Tomáš
Rýmařov: Kameník – Hoza, Harazin, Krejčí, Horák – Krčmařík, Michal Furik, Jiří Furik, Radek Němec (88. Lesák) – Ondruška, Šupák (88. Vajdik). Trenér: Milan Furik