Reprezentace OFS Bruntál pod vedením trenéra Martina Kotaly, asistenta Radka Hanela a vedoucího Jiřího Stanovského ve složení Vojtěch Šír, Daniel Kmínek, Jakub Kubacký, Tomáš Kolbasa, Daniel Michálek, Matyas Swarz, Tomáš Tomčík, Jiří Mlčoušek, Kryštof Horáček, Kateřina Furiková, Roman Hradil, Lukáš Chudý, Jan Staščák, František Pawlita, Filip Jelínek, Robin Vojtěšek, Vítězslav Knapp, Michal Hanel, Zdeněk Janáč a Josef Hvižď chtěl na bývalém ligovém stadiónu Kovony v Karviné vybojovat po dvou letech opět postup do republikové finále v Hluku na Moravě.

V cestě za vytouženým cílem ale stály výběru krnovského a bruntálského regionu reprezentace okresu Nový Jičín, Opava, Frýdek Místek, Karviná a MěFS Ostrava. Hrálo se opět na největší počet vstřelených branek a OFS Bruntál nezachytil úvod turnaje.

Hned po příjezdu do dějiště klání v prvním utkání podali Bruntálští proti Opavě velmi nevýrazný výkon bez nasazení a podlehli bojovnému soupeři vysoko 0:5. Ve druhém zápase čekal na okresní reprezentaci nepříjemný soupeř v podobě Městského fotbalového svazu Ostrava. OFS Bruntál podal proti Ostravským zlepšený výkon a po třech brankách Staščáka, jedné Kubackého a Tomčíka si připsal první turnajové vítězství v poměru 5:1.

Také třetí zápas v Karviné proti Frýdku Místku nezastihl výběr OFS v nejlepším světle. Až do konce vyrovnané utkání skončilo jeho těsným vítězstvím 3:2 po hattricku Staščáka. OFS Bruntál měl před sebou poslední dva zápasy a chtěl se ještě o postup porvat.

V pořadí čtvrtého soupeře měl v jednom z postupových favoritů, Karviné. Chlapci podávali od úvodních minut výtečný výkon a svému favorizovanému soupeři téměř nic nedovolili. Bruntálští si naopak sami vytvářeli spoustu příležitostí, které také dokázali proměňovat. Konečný výsledek v poměru 9:1 ve prospěch OFS Bruntál nakonec hovořil za vše. O branky se podělili Staščák 4, Kubacký 2, Mlčoušek, Pawlita a Michálek.

Boj o postup do republikového finále vrcholil. Karviná byla po vysoké porážce prakticky vyřazena a o postup se rvaly OFS Bruntál a Opava. Opavští měli po svém posledním turnajovém utkání před Bruntálem osmigólový náskok a museli čekat na poslední zápas OFS Bruntál proti OFS Nový Jičín. V něm začal výběr bruntálského a krnovského regionu velmi aktivně a brzy se ujal vedení.

Náskok Opavy se tenčil, ale v dalším průběhu poznamenala výkon chlapců i nervozita. OFS Bruntál bojoval až do konce, ale skóre se zastavilo na 7:5, což stačilo pouze na druhé místo se ztrátou jediného gólu na vítěznou a postupující Opavu. Branky vstřelili Staščák 5, Pawlita a Chudý.

Zklamání reprezentace OFS Bruntál alespoň částečně zmírnilo vyhlášení nejlepšího střelce, kterým se stal s 11 góly suverénně Jan Staščák. „Na postup nám to letos bohužel opět nevyšlo. Skončili jsme tak jako skoro po celou sezonu, kromě vítězství v Brušperku, na druhém místě. Je to škoda, kluci mohli mít za velmi dobré výkony v celé sezoně odměnu v podobě účasti na finálovém turnaji v Hluku.

Dnes jsme nezvládli začátek turnaje s Opavou a to prakticky rozhodlo. V závěru jsme náskok Opavy stahovali, ale už to nevyšlo. Chtěl bych všem hráčům, kteří letos prošli reprezentací, realizačnímu týmu a oddílům za uvolňování hráčů poděkovat a věřím, že to půjde i v sezoně příští," řekl po skončení turnaje v Karviné předseda komise mládeže OFS Bruntál Jiří Stanovský.

Konečné pořadí

1. OFS Opava 5 0 0 25:2 15
2. OFS Bruntál 4 0 1 24:14 12
3. OFS Karviná 3 0 2 19:13 9
4. OFS Fr.Místek 1 1 3 9:15 4
5. OFS Nový Jičín 1 0 4 9:29 3
6. MěFS Ostrava 0 1 4 6:18 1