Remíza s Kravařemi 1:1, je to pro Krnov zisk nebo ztráta?

Každopádně to je pro nás ztráta, protože jsme chtěli uspět na domácí půdě, ale po vývoji toho zápasu, kdy se Kravaře ukázaly jako velice kvalitní tým, jsme s bodem nakonec spokojeni. I když na brankové šance jsme měli navrch, ale dělba bodů je asi spravedlivá.

Byl to zcela rozdílný zápas než ve středu proti Heřmanicím, kdy jedna šance střídala druhou. V duelu s Kravařemi jich bylo méně. Čím to bylo?

Je to vždycky dáno soupeřem. Heřmanice nebyly v defenzivě tak kvalitní jako Kravaře. Kravaře mají velice zkušenou obranu a bylo to vidět. Když se podíváme do tabulky, tak uvidíme, že od počátku soutěže inkasovali jen tři branky, což hovoří za vše. V defenzivě jsou velice silní.

Před utkáním jste říkal, že po té přestřelce s Heřmanicemi tentokrát chcete hrát hlavně dozadu na nulu. Ale po necelých dvaceti minutách jste inkasovali. Co vám v tu chvíli proběhlo hlavou?

Je to pořád to stejné, ta nula se nám nedaří udržet. Ale zase na druhou stranu musím říct, že kromě té jedné branky zahrála naše obrana velice kvalitně. Nebyly tam žádné hrubice, ty chyby, které se opakovaly neustále v předchozích utkáních. I to byl důvod, proč bylo méně šancí, dozadu jsme hráli zodpovědněji, na rozdíl od středy.

Nad ostatními obránci vysoko čněl Daniel Biskup. Odebíral soupeři čistě balóny, neprohrával osobní souboje, tou svojí klidnou silou na soupeře platil. Co říkáte jeho výkonu?

Dan měl v tomhle střetnutí jeden veliký úkol. Byli jsme informováni, že v útoku Kravař nastoupí Martin Valigura, který má velice statnou postavu, navíc je strašně silný na míči. Dan Biskup měl vyloženě úkol tohoto protihráče eliminovat. To se mu podařilo a tenhle kravařský útočník si vůbec nezahrál.

Trošku se mi zdálo, že se tolik nedařilo mozku týmu, Ondřeji Bartoníčkovi. Nerozdal tolik přihrávek jako obvykle. Často to je tak, že na jeho výkonu stojí výkon celého mužstva.

Já bych to viděl trošku pozitivněji, protože Ondra měl zase na starosti více té černé práce. Řekli jsme si před utkáním, že Ondra bude vypomáhat obranné čtveřici v defenzivě, takže dneska neměl tolik času na rozdávání míčů. Bylo to postavené tak, že útok měli podporovat Adam Ondra s Láďou Klementem.

Ondra Bartoníček měl defenzívnější úkoly, u něj jsme potřebovali, aby vystupoval z obranného bloku jako pátý obránce. Možná to bylo trošku znát na hře, ale věděli jsme, že Kravaře mají dobrou formu, a to taky potvrdily.

Střetnutí proti Kravařím bylo posledním duelem Jiřího Laláka v dresu Krnova, z jakého důvodu?

Jirka Lalák bohužel končí, protože je pracovně velice vytížený a požádal mě o půlroční pauzu s tím, že si možná zahraje nějakou nižší soutěž, kde mu budou tolerovat absenci na tréninku. Ale tady potřebujeme trénovat a on na to právě z pracovních důvodů nemá čas. Bohužel se v tomto zápase i zranil, takže uvidíme, jak to s ním bude vypadat. Každopádně v Krnově momentálně končí.

V příštím zápase vás čeká silná Pustá Polom. Co od toho utkání očekáváte?

Opět to bude kvalitní soupeř. Pustá Polom předvádí každým rokem výborný fotbal, hrávají na špici. Určitě tam pojedeme s defenzivní taktikou, ať neinkasujeme zbytečně více branek, ale každopádně chceme z Pusté Polomi odvézt nějaké body.