Soupeře měl bruntálský kolektiv v devíti, až na Jeseník, týmech fotbalových center, které se spolu utkaly o čtyři postupová místa systémem každý s každým.

Bruntál v sestavě Jan Matlák, Dominik Šuta, Adam Čmiel, Robin Horna, Jakub Raab, Matyáš Hanus, Jiří Havlan, Adam Bryndáč, Filip Pešat, Jonáš Burik, Matyáš Kutlák a Luděk Mihovský cestoval do Přerova především s cílem posbírat další cenné zkušenosti do další fotbalové činnosti a ten v nadmíru kvalitní konkurenci určitě překročil.

V úvodním utkání čekal na SO Bruntál silný celek FC Slovácko. Bruntálští sehráli se soupeřem dobré utkání, ale chyby v obraně a tlak soupeře nakonec zapříčinili porážku 0:4. Ve druhém přerovském vystoupení nastoupili Bruntálští proti Viktorii Přerov a v celém průběhu byli jasně lepším týmem, což prokázali vítězstvím 4:0 po dvou gólech Pešata, jedné trefě Raaba a Hanuse.

Městský sportovní klub Žilina byl dalším soupeřem bruntálských nadějí. Ve velmi pěkném a vyrovnaném zápase šli žilinští do vedení. Bruntálským se podařilo vyrovnat krásným gólem Hanuse po pěkné spolupráci s Pešatem. V závěru ale slavil úspěch důraz vyspělých slovenských nadějí, které zvítězily 3:1.

Čtvrtý turnajový duel poslal proti bruntálskému celku Baník Ostrava. Také v tomto utkání předvedl bruntálský kolektiv výborný výkon a šanci na úspěšný výsledek držel do samotného závěru. Když ale neproměnil některé nadějné příležitosti, odnesl si z hrací plochy čestnou porážku 0:2.

Ve výborných výkonech pokračoval SO Bruntál i v dalším zápase proti FC Fotbal Třinec. Vyrovnaný zápas se hrál až do posledních vteřin. Nakonec se ale po skončení z nejtěsnějšího vítězství 1:0 radoval třinecký tým. Náročný turnaj pokračoval pro bruntálský kolektiv v pořadí už šestým zápasem proti Městskému fotbalovému klubu Frýdek-Místek. Výtečný výkon vedl bruntálské k nejtěsnějšímu vítězství 1:0.

V posledních vteřinách ale přišla velká chyba v obraně a šťastné vyrovnání FrýdkuMístku na konečných 1:1. Pozdější vítěz celého klání FC Vítkovice 1919 byl soupeřem Bruntálu už v sedmém turnajovém zápase. Také v tomto utkání proti favoritovi neprodávaly bruntálské naděje svou kůži zadarmo a bojovaly o výsledek do posledních minut, po kterých si připsali další čestnou porážku v poměru 1:2, když nadějnou vyrovnací branku na 1:1 dával Pešat.

Předposlední, osmý zápas semifinálové kvalifikace „Ondrášovka Cup 2017" svedl proti sobě oproti ostatním účastníkům turnaje amatérské FC SO Bruntál a FK Jeseník. Bruntálští nastoupili do zápasu s cílem vyhrát a v celém průběhu za ním kráčeli. Branka Pešata v závěru nakonec rozhodla o nejtěsnějším vítězství v poměru 1:0.

Poslední utkání proti FC Karviná dohrával značně unavený tým SO silou vůle a snažil se silnému protivníkovi vzdorovat. Karviná ale nedávala hráčům SO příliš naději a po skončení si připsala vítězství v poměru 3:0. Tým mladíků SO Bruntál odehrál v silné přerovské konkurenci skvělý turnaj, prokázal odolnost, fyzickou připravenost a hlavně posbíral cenné zkušenosti do dalších let.