Pod tímto úspěchem je podepsán trenér Milan Furik, který v minulosti pracoval i v Opavě, kde vedl například devatenáctku v dorostenecké lize. Zkušený trenér svému týmu věří, příliš změn v kádru nechystá.

Jak vypadá kádr na nový ročník, bude hodně změn?

Osa týmu by měla zůstat stejná. Doufám, že nikdo neskoční. Máme jen nucené odchody, ať už z pracovních nebo rodinných důvodů. Situace okolo postupu proběhla rychle, takže s hráči jsme to ani nekonzultovali.

Od zimy jsme domluveni na příchodu dvou hráčů z Břidličné, a to Kamila Kocura a Romana Györgyho. Pro oba to bude velká výzva.

S jakými ambicemi půjdete do sezony?

Nechceme mít sestupové problémy. Uvidíme, co přinesou první kola. Na přípravu je minimum času, kromě dvou zápasů to bude hlavně o MOL Cupu. Sázíme na to, že mužstvo je dlouho pohromadě, v tom by mohla být naše síla.

Jak vnímají hráči možná nečekaný postup?

Třetí liga je pro ně výzva, soupeři jsou pro ně atraktivnější. Hlavně jim to pomůže po fotbalové stránce. Budou hrát proti zvučnějším jménům i fotbalová kultura je lepší. Velké zápasy umíme hrát a tady ta soutěž nás posune dál, čeká nás více dobrých zápasů. Vyhovuje nám i více techničtější fotbal.

Bude třetí liga pro vás o hodně finančně náročnější?

Jak se to vezme. Vzhledem k tomu, jak je divize rozdělena, je pro nás třetí liga, co se týká dopravy, ještě více dostupnější. Nemáme to daleko jak do Olomouce, Prostějova, Mohelnice nebo Uničova. Největší finanční nárůst vidíme v kolonce rozhodčích, protože ti stojí skoro jedenkrát více než v divizi.

Myslíte si, že postupem do třetí ligy zvednete diváckou návštěvnost?

Už během jarní části se u nás vytvořil kotel fanoušků, který s námi jezdil na venkovní zápasy. Bylo příjemné mít takovou podporu. Všichni si přejeme, aby vyšší soutěž přitáhla ještě více lidí. Je to jak o kvalitnějších soupeřích, tak o tom, co jsme schopni fanouškům nabídnout. Věřím, že když budeme hrát s Uničovem, dorazí hodně lidí.