Poslední dva víkendy měl kvůli nepříznivému počasí a sněhové kalamitě Bruntál volno. K soutěžnímu utkání nastoupil až v neděli a terén na hřišti měl k ideálu daleko.

„Bylo to velmi těžké. Nejraději bychom hráli, ale místo toho náš tým musel čekat. I proti Kobeřicím byl trávník hodně podmáčený. Muselo se rozhodovat, zda se vůbec bude hrát. Šlo o bojovný zápas, balon na špatném terénu klouzal a jsem rád, že se nám nakonec podařilo zvítězit. Nebylo to totiž vůbec snadné," komentoval střední záložník bruntálského výběru, jenž osobně promluvil i do podoby skóre.

Ve dvaačtyřicáté minutě totiž poslal svůj tým do průběžného vedení 2:1: „Celé akci předcházela narážečka mezi Vojtěchem Šustrem a Tomášem Němcem. Druhý jmenovaný mi poslal výborný centr přímo na nohu a já míč poslal do sítě."

Marku Ostrákovi je jednadvacet let a většinu své fotbalové kariéry strávil v klubu lokálního rivala z Krnova, jehož je také odchovancem. V Bruntále je zhruba rok a půl. „Za Krnov jsem hrál od šesti let. Když se postoupilo do divize, nedostával jsem tolik prostoru na hřišti. Po sezoně jsem se rozhodl, že si dám od fotbalu na nějakou dobu pauzu. Pak mě ovšem oslovil trenér Mura a já se přesunul do Bruntálu," komentovala opora středové řady Slavoje Olympie a ještě doplnila:

„V klubu jsem moc spokojený. Velmi mě těší, že se objevuji v základní sestavě. Nejvýš jsem si zatím zahrál v divizi. Uvidíme, kdyby v budoucnu byla příležitost, možná bych si opět vyzkoušel i vyšší soutěž. Zatím bych ale nechtěl nijak předbíhat."

Během víkendového klání proti Kobeřicím se v Bruntálu po rekonstrukci otevřelo nově zrekonstruované hřiště. Až do neděle museli Mark Ostrák a spol. hrát domácí utkání jarní části v moravskokočovském azylu. „Jsem rád, že opět můžeme hrát na svém stadonu. Máme opravené kabiny a vzhledem k soutěži, kterou hrajeme, je nyní náš sportovní areál reprezentativní," usuzoval.

Ve středu pole si autor druhého bruntálského gólu z nedělního odpoledne velmi rozumí se záložníkem Vojtěchem Šustrem. Společně se znají už z předchozího působení v Krnově, odkud Šustr v zimě zamířil právě do Bruntálu. „Hrajeme vedle sebe a spolupráce mi vyhovuje. Vojta má velké množství zkušeností, z nichž naše mužstvo může těžit. Dokáže rovněž vyhrát snad každý souboj. Na hřišti plní defenzivní úkoly, já zase spíš ty ofenzivní," vysvětloval.

Bruntál má sice dva odložené zápasy k dobru, avšak i tak se pohybuje ve spodku tabulky. „Myslím si, že jsme měli hodně smůly v zakončení. Kdybychom v koncovce bývali přesnější, mohli jsme mít na kontě více bodů," odhadoval Mark Ostrák a v závěru se zamyslel nad příštím soupeřem svého týmu.

Tím bude v sobotu od 16.30 hodin venku Čeladná. „Doufám, že se nám povede získat další tři body, abychom se v tabulce posunuli vzhůru. Podle mého máme šanci, protože Čeladné se na jaře zatím vůbec nedaří a zaznamenala několik porážek v řadě," zakončil bruntálský středopolař.